Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Filip Jošić: Protiv Zadra ćemo igrati za svoj gušt

02.04.2021. 07:15


Početak proljeća košarkašima Sonik Puntamike trebao je donijeti okršaje s kremom hrvatske košarke, no zgusnut raspored i pandemija koronavirusa iznova su promiješali karte i promijenili raspored HT Premijer lige. Odgoda susreta protiv Splita zbog pozitivnog slučaja u žutom taboru promijenila je planove Hrvoja Vlašića koji je rupu između domaćih susreta s Cibonom i Zadrom odlučio popuniti prijateljskim ogledom s Cedevitom Junior. Dobili su Puntamičani nenadanih desetak dana pauze između utakmica protiv dvaju »posrnulih velikana« domaćeg loptanja pod obručima, s jedne strane tek sjena onih klubova koji su prije nekoliko desetljeća pisali povijest regionalne i europske košarke, a s druge za naše uvjete i dalje moćnih sportskih kolektiva koji u domaćoj bari odskaču financijskim i infrastrukturnim kapacitetima. Zagrepčani su prošle subote u »reprizi« siječanjskog susreta uzdignutih ruku napustili parket Jazina, a istome se nada i »stariji brat« Sonika koji u svoj nekadašnji dom dolazi nakon bitnog regionalnog gostovanja u Čačku.
– To su utakmice u kojima nemamo što izgubiti, a puno toga možemo dobiti. Pritom ne ciljam isključivo na rezultat, već i na iskustvo igranja protiv kvalitetnijih suparnika gdje uvijek možemo nešto novo naučiti. Takvi se susreti igraju s velikim guštom. Pritiska nema, nema ni olakog pristupa, već ideš s ciljem da daš sve od sebe i pokušaš odigrati nabolje što možeš. Sport je ćudljiv, nikada ne znaš kako će se stvari rasplesti te se uvijek nadaš dobroj partiji i možebitnom iznenađenju. Susreti protiv ponajboljih hrvatskih momčadi su nam prava poslastica i prilika da pokažemo dobar rad na treninzima – kazao je košarkaš Sonika Filip Jošić koji ove sezone ubacuje šest poena za nešto manje od 18 minuta koliko prosječno provodi na parketu.


Izvrsno posloženi
Svoju ponajbolju ovosezonsku utakmicu Jošić je odigrao u 21. kolu kada su Puntamičani stigli do vrijednog domaćeg trijumfa protiv Alkara, vrativši se na utabane pobjedničke staze nakon izazovnog otvaranja godine.
– Zadovoljan sam sezonom na individualnom planu. Bilo je tu, doduše, i ponešto oscilacija koje su došle kao posljedica ozljeda što je na koncu utjecalo na cjelokupnu sliku. Tri mjeseca sam bio ozlijeđen, nakon šega sam se vratio na parket, da bih opet bio primoran propustiti par treninga. Čitava sezona je iscjepkana, no u svakom sam trenutku, svaku utakmicu i svaki trening, odrađivao na svom maksimumu i nadam se sam time doprinio i dobrom ovosezonskom rezultatu na parketu – rekao je 24-godišnji bek-šuter.
Puntamičani trenutno čvrsto drže peto mjesto na ljestvici HT Premijer lige s dvije pobjede više i utakmicom manje od prvog pratitelja Adria Oil Škrljeva.
– Rijetko tko je uoči sezone mislio da će se stvari ovako razviti. Trener Vlašić je izvrsno posložio momčad, od glave do pete. U svakom trenutku se zna tko što radi, »tko kosi, a tko vodu nosi« i to je najbitnije. Kada svatko od nas radi svoj posao onda je lakše doći i do rezultata – naglasio je mladi Zadranin.


Mladost i iskustvo
U Jazinama su ove sezone padali Split i Zadar, a zeleni mač su uspjeli izbjeći tek Cibona i Gorica. U čemu leži tajna dobrih rezultata Sonik Puntamike?
– I prošle godine smo bili dobro posloženi od strane trenera i nismo loše izgledali na parketu, no očito nam je nedostajao taj zadnji sastojak, »šprica« da bismo pružili još bolje partije. Ove sezone smo doveli novog trenera, ali i nekolicinu mlađih igrača željnih dokazivanja. Lani smo u momčadi imali puno iskusnih igrača na zalazu karijere, bez te »vatre« koju nam ove godine donosi mladost. Mislim da je ključ u spoju iskusnog i kvalitetnog trenera i mlade momčadi s igračima željnim dokazivanja – smatra jedan od »starosjedioca« u zelenoj svlačionici.
Do kraja ligaškog dijela natjecanja Puntamičanima je ostalo još sedam susreta, nakon čega slijedi doigravanje koje su već i matematički osigurali.
– Prvo trebamo na najbolji mogući način završiti treći krug HT Premijer lige, nakon čega ćemo se okrenuti »playoffu«. Do kraja je ostalo još dosta utakmica i tek trebamo vidjeti protiv koga ćemo igrati, no zasigurno ćemo dati sve od sebe. Idemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Ne smijemo preskakati stepenice, već protiv svakog suparnika na parketu dati sve od sebe te ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – zaključio je Jošić.




Gradski derbi u utorak
Ako sve bude u redu i ne bude li promjena u zadnji čas uvjetovanih epidemiološkom situacijom, treći ovosezonski gradski derbi Sonika i Zadra trebao bi se odigrati u utorak, 6. travnja u dvorani Jazine s početkom u 18 sati.