Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HDZ-ov Šime Bolić i nezavisni Dražen Dežmalj završili u policiji

02.05.2019. 09:20
HDZ-ov Šime  Bolić i  nezavisni  Dražen  Dežmalj  završili u  policiji


U ponedjeljak oko 8 sati u mjestu Posedarje došlo je do  incidenta, točnije do ozbiljnijeg naguravanja i fizičkog napada u kojem  su glavni "likovi" bili predsjednik tamošnjeg HDZ-a Šime Bolić i nezavisni vijećnik Općine Posedarje Dražen Dežmalj. Obojica su jučer potvrdila  da su zbog cijele priče dan kasnije, u utorak, završili na policiji na obavijesnom razgovoru.
Naime, Dražen Dežmalj prijavio je Šimu Bolića jer ga je udario šakom  u glavu i ozlijedio u predjelu jagodične kosti, nakon čega je on zatražio i  liječničku pomoć. Liječnici su potom ustvrdili kako je riječ o lakšoj tjelesnoj ozljedi jer, kako je rekao Dežmalj, "nije ništa slomljeno".
Incident u pekarnici
– Incident se dogodio u pekarnici. U trenutku dok smo se mimoilazili  na ulaznim vratima, on je mene udario laktom. Tu sam ja verbalno reagirao. Najprije je došlo do verbalnog okršaja, a onda i do naguravanja, da  bi nasposljetku on mene udario šakom u predjelu glave. Prijavio sam ga  policiji. Što se tiče motiva, mislim da je u pitanju jedino i isključivo u pitanju politika jer on je HDZ-ov, a ja sam nezavisni i u više sam navrata na  sjednicima našeg općinskog vijeća spominjao rad Turističke zajednice,  na čijem je on bio čelu, u negativnom kontekstu. Javno sam ga prozivao  za netransparentnost jer nije uplatio barem 30 posto prihoda od boravišne pristojbe u općinski proračun i riječ je o sveukupnom iznosu od  oko 100 tisuća kuna.  Osim toga, i turistička tijela su mu  izglasala nepovjerenje, što je činjenica koja govori sve, sama za sebe. Ja doista nemam  ništa protiv njega – osobno, ali mislim da je moje pravo i moja dužnost  kao vijećnika da ukazujem na sve nepravilnosti u radu Općine, ako ih  ima. On je na mene nasrnuo i prijavio sam ga policiji, ponovio je na kraju još jedanput Dražen Dežmalj.
S druge pak, strane prozvani Šime Bolić najprije je ostao iznenađen  što će, kako je rekao, cijela priča završiti u novinama jer smatra da nije  vrijedna medijske pozornosti, ali je potvrdio da ga je Dražen Dežmalj  prijavio policiji i da su obojica bila na razgovoru u PU zadarskoj gdje je   svatko iznio svoju stranu priče. Rekao je kako je došlo do naguravanja te  je potvrdio da je Dežmalja udario laktom dok su se mimoilazili na ulaznim vratima pekarnice, ali da je to bilo slučajno.
'Zaradili optužne prijedloge'
– Ja sam mu se zbog toga ispričao, a on me opsovao i počeo vrijeđati i  onda je došlo do naguravanja. Nije istina da sam ga udario šakom u lice,  bio je rezolutan Bolić te je dodao kako više ne želi cijelu priču komentirati.
– Vidjet ćemo što će biti dalje. Ja to ne znam jer nikada u životu nisam  imao ni najmanjih problema sa zakonom, naglasio je na kraju svoje strane priče, Šime Bolić.
 A, službena strana priče iz PU zadarske glasi kako je u ponedjeljak oko  8 sati ujutro u ulici Ante Starčevića u Posedarju  došlo do verbalnog i fizičkog "obračuna" između Š.B. (44) i D.D. (42) pri čemu je D.D. lakše ozlijeđen. Protiv obojice je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja  javnog reda i mira, pa će dalje svoje "boje" braniti na Prekršajnom sudu.
Inače, Šime Bolić je po zanimanju profesor, a Dražen Dežmalj  inženjer.  
Pametnom dosta!


 


 




Kohabitacija općinske vlasti


U Posedarju je na vlasti nezavisni načelnik Ivica Klanac, dok HDZ ima većinu u  Općinskom vijeću. Ipak, za prosinačkoga glasovanja za proračun za 2019. godinu  dvoje HDZ-ovih vijećnika, Ivica Zurak i Linda Šalina, predsjednica Kluba vijećnika  HDZ-a,  podržali su prijedlog načelnika Klanca. Jedan od sudionika 'okršaja', Dražen  Dežmalj, u Vijeće je, pak, izabran s Nezavisne liste liste Ivice Klanca.