Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

KREŠIMIR MARAKOVIĆ: “Imali smo momčad koja je mogla osvojiti prvo mjesto”

02.05.2020. 08:41


Rukometaši Zadra 1954 odluku HRS-a o poništenju sezone dočekali su na drugom mjestu Druge lige – jug. Igrači iz Mocira u 12 utakmica imali su jedan poraz (od Splita kod kuće) te su konkurirali za prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu. Jedan poraz upisali su i Splićani, a u trenutku prekida držali su prvo mjesto zbog bolje gol razlike, kao i pobjede u međusobnom dvoboju sa Zadranima.
– Možda se moglo naći i neko drugo rješenje osim poništenja sezone, ali odluka je donesena i trebamo je prihvatiti – kaže Krešimir Maraković, trener Zadrana koji su odlično počeli drugi dio sezone i spremali se za derbi sa Splitom.
– Imali smo nekoliko uvjerljivih pobjeda protiv klubova iz gornjeg dijela ljestvice i sve je bilo usmjereno prema utakmici u Splitu u kojoj smo tražili mogućnost proboja na prvo mjesto. Vjerujem da bismo, s obzirom na formu, protiv Splita imali priliku napasti prvo mjesto i u slučaju pobjede ostati na vrhu do kraja sezone.
Maraković ističe kako je ostvareni rezultat, premda formalno nema nikakvog značaja zbog poništenja sezone, premašio očekivanja.
– Kada smo se okupili prošlo ljeto i vidjeli tko nam je sve otišao, teško je bilo prognozirati borbu za prvo mjesto. Međutim, igrači su pojedinačnim, a onda i kolektivnim napretkom ugodno iznenadili. To je ono najbolje što je donijela sezona.
Loša je vijest da je momčad već mjesec i pol dana bez treninga.
– Igrači su dobili upute o individualnom radu, ali kao i u svakom, a posebno momčadskom sportu, zna se što znači kad se toliko dugo ne trenira zajedno. Izgubiti nekoliko mjeseci treninga je jako puno i ne znam kako će se to moći nadoknaditi. Dolazi ljeto kada su igrači inače imali slobodno i kad nismo bili u dvorani. Ako to razdoblje spojimo s onim do sada može se dogoditi da budemo pet, a možda i više mjeseci bez treninga. To donosi veću štetu od toga da smo ostali bez prvog mjesta ove sezone.
Puno je upitnika kad je riječ o sljedećoj sezoni.
– Možemo samo nagađati što nas čeka. Ako govorimo o igračkom kadru treba vidjeti tko će otići na studij, kao i to kakve su ambicije ostalih igrača. Ova sezona je pokazala potencijal koji imamo i potvrdila da s pravim radom na treninzima možemo jako puno.
Već duže vremena dolaze sve konkretniji prijedlozi o spajanju Zadra 1954 i Arbanasa.
– O tim stvarima trebaju odlučiti oni koji vode klubove. Kao rukometni djelatnik uvijek ću podržati odluku koja ide prema podizanju kvalitete rukometa i omogućavanju igračima da nastupaju u klubu u kojem će biti jača konkurencija. Pozdravljam svaku mogućnost suradnje od koje će zadarski rukomet u cjelini imati koristi – podvukao je Maraković


 


Sastav Zadra 1954




Jakov Rogić, Matija Merhar, Dino Bukva, Goti Maričić, Tomislav Olić, Tiziano Merhar, Antonio Patrk, Vito Perinović, Vice Sunko, Luka Lisica, Toni Gustin, Ivan Dušević, Luka Klarić, Luka Bojmić, Ivan Raspović, Karlo Mataija, Mate Perić, Karlo Mateljak, Bruno Talajić, Dominik Jurišić, Eric Fratucanov, Vito Vasilj, Mate Nekić. Trener: Krešimir Maraković.