Polaznici 23. naraštaja ratne škole u posjetu Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
‘BAN JOSIP JELAČIĆ’
Polaznici 23. naraštaja Ratne škole »Ban Josip Jelačić«, zajedno s načelnikom ratne škole brigadirom Mijom Kožićem odat će počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu paljenjem svijeća u uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima, a obići će i kulturno-povijesne znamenitosti Grada Zadra
MORH
Ratna škola »Ban Josip Jelačić« najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga

Sutra, u ponedjeljak, 3. svibnja 2021. godine u Zadru će boraviti polaznici 23. naraštaja ratne škole »Ban Josip Jelačić« koji u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2020./2021. godini na Hrvatskom vojnom učilištu »Dr. Franjo Tuđmanˮ imaju i studijsko putovanje s nastavnim posjetima. U sklopu posjeta, u koncertnoj dvorani Kneževe palače primit će ih župan Božidar Longin sa suradnicima i predstavnici grada Zadra, a predavanje na temu »Zadar i Zadarska županija u Domovinskom ratu« održat će general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a.

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole »Ban Josip Jelačić«, zajedno s načelnikom ratne škole brigadirom Mijom Kožićem odat će počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu paljenjem svijeća u uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima, a obići će i kulturno-povijesne znamenitosti Grada Zadra. Ratna škola »Ban Josip Jelačić« najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

U tijeku je školovanje XXIII. naraštaja Ratne škole, koju pohađa 17 polaznika od kojih je jedanaest polaznika iz RH te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije te po jedan polaznik iz Crne Gore i Slovenije).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno