Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predstavljen prvi Fortica festival na Otoku Pagu

02.06.2019. 14:21
Predstavljen prvi  Fortica festival na  Otoku Pagu


Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj knjižnici  Zadar, predstavljen je prvi Fortica festival na Otoku Pagu, o kojem su  govorili. Organizatori festvala Ivan Đani Oguić i  Josip Milković, zajedno  s  direktoricom Turističke zajednice grada Paga Vesnom Karavanić. Festivala će se održati na utvrdi Fortica na otoku Pagu, pokraj paškog mosta 29. i 30. lipnja 2019.
Glavni cilj Fortica team-a je predstavljanje domaćih glazbenika i producenata, svog osoblja koji sudjeluju u organizaciji te svih ljubitelja  plesne elektroničke glazbe na jedinstvenim  povijesnim lokacijama otoka Paga.
Dodatna karakteristika Fortica festivala je ta što se ističe samo domaćim sudionicima, organizatorima, izvođačima, promotorima, ambasadorima te volonterima koji se kao tim želi predstaviti svim gostima,  domaćim i stranim, kao i svim ljubiteljima ovog glazbenog žanra.
Za posebnu atmosferu i produkciju angažirana firma Rent event iz  Zadra, iz Šibenika za upečatljivi vizualni element Jakov Tabula a za promotivna videa Tomislav Rupić. Podršku festivalu dali su: Sonus festival,  organizacije Rave or die, Less iz more, Klupska scena te mnogi drugi.
Fortica festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.
Medijski pokrovitelji: Radio 057 Zadar i Radio Pag.
Nastupaju Lukeni, Tomislav Rupić, Groove Masters, Jakov Tabula, Niplepeople, Yakka, Wiliam Collins, Milea, Andrologic, Mario Dragija,  Mate Kokić, Butters, Toni Koštijal, Lovre Milin.