Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Uživanje u finoj kapljici

02.06.2019. 14:04
Uživanje u finoj kapljici


Treći Wine & Music u Zadru i ove je subote oduševio brojne zadarske ljubitelje vina. Događaj je to koji je zamišljen kao poveznica zavodljive glazbe i vrhunskih vina. Naravno, sve uz dobre delicije za koje se ove godine pobrinula Sirela svojim sirevima prilagođenim degustiranju uz vino i vrhunskim pršutom tvrtke Agro Maleš. Na Wine & Musicu svoja su vina na kušanje priložili: Vinarija Škaulj, Vinarija Jokić, Vina Fiolić, Vina Arbanas, Vinarija Karaba, Vinarija Testament, Agro Maleš, OPG Davor Livaić, Vina Sokač, Vina Posavec, Vinarija Kos te Vinarija Voštinić – Klasnić. Iako je u nekoliko mjeseci ovo bio treći festival vina u Zadru, ovakve manifestacije očito su se pokazale kao pun pogodak u predsezoni.
– Wine & Music uperen je upravo kao obogaćivanju turističke predsezone. Nažalost, ovaj događaj smo trebali odraditi još prije mjesec dana ali su nas u tom omeli učestali kišni dani. Sad je malo kasno za slaganje vinskih karata, ali smo bili svjedoci posjete ugostitelja koji dolaze vidjeti kakva je vinska ponuda ove sezone. Iako se na manifestaciji pojavljuju pretežito vinari iz zadarskog okruženja, rado u Zadar dolaze i vinari iz kontinentalne Hrvatske koji imaju svoje kupce baš u Zadru, rekao je organizator Zadar Wine & Music Miodrag Hruškar.
Hruškar je još jedno istaknuo da je vinska situacija u Hrvatskoj pravo malo čudo. Još prije dva desetljeća, jedva se govorilo o nekoliko butelja vrhunskih vina dok danas Hrvatska proizvodi sve više kvalitetnih vina. No nadgradnja, kako nam je rekao Tomislav Škaulj iz poznate Vinarije Škaulj iz Nadina, nije u hiperprodukciji i osvajanju tržišta “na juriš” već u više malih vinarija koje dostatnom proizvodnjom održavaju kvalitetu vina kojeg plasiraju na tržište. Da će ta vinska slika postati još bolja, svjedoče i mnogi, pretežito mladi enolozi koji svjedoče o sve boljoj organizaciji zadarskih vinara. Uživanja u finoj kapljici, glazbeno su pratili Acoustic duo Mateja i Hrvoje.