Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sačić: Vlada se obvezala uhititi 210 zapovjednika i branitelja!

01.07.2011. 22:00
Sačić: Vlada se obvezala uhititi  210 zapovjednika i branitelja!


Prije četiri tjedna Sabor je donio zakon koji omogućava državnom odvjetniku Bajiću da podnosi neposredne optužnice, bez provođenja istrage i sudske kontrole, protiv hrvatskih branitelja koji su na temelju klevetničkih i lažnih svjedočenja osumnjičeni od Brammertza ili Save Štrbca, a tu se spominje čak 17.000 imena, kazao je Sačić


Varaju se oni  koji misle da ova Vlada ili “Kukuriku  koalicija” mogu Hrvatsku izvući iz  krize, oni su zajedno za EU, ali mi  imamo mogućnost kreirati drukčiju  Hrvatsku, kazao je Željko Sačić, poznat i kao jedan od organizatora braniteljskih prosvjeda, a odnedavno i  predsjednik nove političke stranke  Akcija za bolju Hrvatsku na javnoj  tribini održanoj u četvrtak u Sv. Filip  i Jakovu. Tema ovog skupa za desničare i euroskeptike bila je “Provođenje akcijskog plana za progon  hrvatskih branitelja i EU”, a uz dvadesetak mještana na tribini su bili i  Željko Cvrtila, glavni tajnik ABH i  Vladimir Mišković, povjerenik ABH  za Primorsko-goransku županiju.  Njihov program temelji se na zaustavljanju progona hrvatskih branitelja  i odbijanju ulaska u Europsku uniju, a  vode i pregovore o udruživanju svih  hrvatskih desno orijentiranih stranaka.
– Postoji veliki interes za našu političku opciju, posebno nakon protesta protiv neprincipijalne i štetne  politike hrvatske Vlade prema braniteljima i kriminalizaciji koju su dozvolili u slučaju Purda te kasnije s  presudama Gotovini i Čermaku,  uhićenju Brodarca i Milankovića te  suđenja Norcu. Očito je to dodvornička politika da bi se ušlo u EU, a  evo zauzvrat smo na pragu gubitka  državnog suvereniteta, a o vrednotama Domovinskog rata ne možemo  govoriti jer su one poništene, kazao je  Sačić.
Istaknuo je i da je Vlada pristala s  haškim tužiteljem Brammertzom i  državnim odvjetnikom Bajićem napraviti listu od 210 hrvatskih zapovjednika i branitelja te se obvezala da  će ih uhititi do ljeta kada trebaju dati  prvo izvješće.
– Prije četiri tjedna Sabor je donio  Zakon koji omogućava državnom odvjetniku Bajiću da podnosi neposredne optužnice, bez provođenja istrage i sudske kontrole, protiv hrvatskih branitelja koji su na temelju  klevetničkih i lažnih svjedočenja  osumnjičeni od Brammertza ili Save  Štrbca, a tu se spominje čak 17.000  imena. Narednih mjeseci će se u  Hrvatskoj suditi i razarati sve što je u  Domovinskom ratu stvarano. Branitelji će biti višak i u Domovini i u  Europskoj uniji, kazao je Sačić ističući kako su se okupili desničari te  da ideju podržava i Zvonko Bušić,  kako bi se stalo na kraj protuhrvatskoj policiji koju radi Vlada.
– Vlada od žrtava radi agresore,  istaknuo je Sačić.
Kazao je kako trenutačno imaju  oko 1200 članova te se intenzivno  pripremaju za izbore te da sasvim  sigurno u koaliciju neće s HDZ-om i  “Kukuriku koalicijom”. Za kraj je poručio da EU za obične građane znači  osiromašenje te da dobro nosi samo  bogatim i jako bogatim ljudima.
– Oni koji žive od mjeseca do  mjeseca u EU će živjeti još teže.  Iskustva govore da se Europska unija  u krucijalnim pitanjima zapravo nesustavno bavi problemima. Imaju 50  milijuna nezaposlenih i rekli su da  ćemo mi sami rješavati svoje probleme, a za to ćemo plaćati 300  milijuna članarine. Odrekli smo se  mora, ZERP-a, brodogradilišta ne  smijemo dotirati, šećerane su ukinuli,  masline, vinovu lozu i sto drugih  stvari, a gubimo državni suverenitet.  Pa zašto onda ulazimo, pita se Sačić  ponavljajući kako su heroji zatvoreni  zbog ulaska u Uniju.