Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Eurofast 1 dovozi 267 Talijana

Autor: Ida Štulić

01.08.2008. 22:00
Eurofast 1 dovozi 267 Talijana

Foto: Zvonko KUCELIN



Katamaran polazi iz Pesara, a u Zadru će pristajati pet subota zaredom
Kolovoz je već tradicionalno mjesec masovnog dolaska talijanskih turista na našu obalu. Većina Talijana preferira putovanje osobnim prijevozom, no ima i onih koji organiziran prijevoz vide kao jeftiniju i praktičniju opciju. U zadarskoj agenciji “Miatours” doznajemo da danas u 12.15 sati u Zadar stiže talijanski katamaran Eurofast 1, u vlasništvu privatnog talijanskog brodara Ulstein mekaniske verksted AS – HAREID.
Linije ovog katamarana protežu se po sjevernom dijelu Jadrana, polazi iz Pesara, a u Zadru će pristajati pet subota zaredom. Prve tri subote očekuju se dolasci, a zadnje tri će turiste odvoziti natrag.
Eurofast 1 putnički je brzi katamaran izgrađen 1996. godine, a 2002. godine je do kraja renoviran u Norveškoj. Njegov je kapacitet 267 putnika, a u ovih pet subota trebao bi prevesti ukupno 1.335 putnika. Njegove će linije moći koristiti i Zadrani, koji su zainteresirani za posjet Italiji.
Agentica “MIATOURSA” Anamarija Šarin naglasila je da su morske linije iz sezone u sezonu sve slabije, odnosno da financijski više nisu pristupačne ni onima koji su si nekada mogli priuštiti izlete i putovanja.
Agencija “Miatours” ima i svoj vlastiti katamaran Princ Zadra kapaciteta za 301 osobu, klimatiziran, opremljen wc-ima za invalide, barom i duty-free shopom. Raspolaže i hidrogliserom Žverinac te nudi organizaciju izleta, rent-a-car, transfere i mjenjačnicu te organizaciju smještaja. Dolaskom Eurofast 1 katamarana djelatnici ove agencije će na raspolaganju stajati kao njegovi agenti u Zadru.