Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šaranović za povijest prvoligaša sa Stanova

Autor: Toni Bilić

01.08.2009. 22:00
Šaranović za povijest prvoligaša sa Stanova

Foto: Filip BRALA



Zadar je u drugom kolu Prve HNL napravio veliko iznenađenje na Poljudu. Zgoditkom Šaranovića Zadrani su stigli do prve pobjede u novoj sezoni koja će po svemu sudeći koštati trenerskog mjesta Antu Mišu. Hajdukn je bio neprepoznatljiv, a da je bilo preciznosti u Zadrovih napadača mogli su do vrha napuniti mrežu vratara Subašića. S ova tri boda izabranici Dalibora Zebića isprali su gorak okus poraza od Cibalije u prvom kolu na Stanovima.
Hajdukov trener Ante Miše, odlučio je čak petorici standardnih igrača odmoriti kako bi bili što svježiji za uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv Žiline koja se u četvrtak igra na Poljudu. Ostavio je na tribinama Skoku, Pandžu, Šerića i Tomasova, dok su po prvi put na Poljudu u bilom dresu istrčali Smoje i Rodić. Domaćini su ušli u utakmicu pod hipotekom da je pobjeda imperativ nakon što su na startu prvenstva odigrali neočekivanih 1:1 u Gradskom vrtu protiv Osijeka. S druge strane Zadrani su na startu prvenstva poraženi na svojim Stanovima od Cibalije i na POljud su došli tražiti iskupljenje. Nekih pedesetak najvjernijih Torcidaša okupilo se ispred stadiona i začula se njihova pjesma podrške igračima. Naime zbog kazne Hajduk je igrao bez nazočnosti navijača. U prvom poluvremenu, vidjeli smo vrlo slabu utakmicu u kojoj su Splićani dominirali, ali bezuspješno. Prvu ozbiljniju prigodu propustio je debitant Smoje u 13. minuti kada je pucao glavom nakon kornera koji je izveon Cernat. Lopta je otišla preko gola. Potom je dva puta mrežu Ježine bezuspješno pokušao zatresti Cernat, no njegovi udarci iz slobodnjaka završavali su u živom zidu gostiju. U 23. minuti najopasnija situacija pred vratima Zadra. Ibričića je na pet metara od gola pronašao Cernat, ali je ovaj zakomplicirao i loptu mu je izbio Goran Jozinović. Gol je u 28. minuti zabio Rodić, asistirao mu je Ibričić, ali zaleđe je bilo preočito i. gol je opravdano poništen nakon čega se nitko nije bunio. S druge strane Zadrani su imali najbolju prigodu u prvih 45 minuta kada se Maruna u 33. minuti probio po desnom boku ubacio loptu u kazneni prostor, Ljubičić u izglednoij prigodi pucao je preko gola. U samoj završnici prvog poluvremena domaćini su mogli, točnije Gabrić, puno bolje reagirati. Na dodavanje Cernata Gabrić je zakomplicirao situaciju, pucao je preko gola. Zadar je prigodom otvorio drugo poluvrijeme. Ljubičić je tukao u 49. minuti, a Subašić obranio krajnjim naporom. Gosti su svoju priliku vrebali iz kontranapada, i dočekali je u 68. minuti. Ljubičić je gotovo 50-a metara vukao loptu i kada je došao u blizinu kaznenog prostora domaćina uposlio je Šaranovića koji s nekih 12 metara trese mrežu nemoćnog Subašića 0:1. Nakon postignutog zgoditka Šaranović je ponovno u 77. minuti bio u stopostotnoj prigodi. Asistent mu je bio Ćurjurić. Pucao je, ali je ovoga puta Subašić bio na mjestu. Iz svečane lože jedan od članova NO Hajduka Mirko Klarić razočaran igrom “bilih” počeo se derati vikajući igračima “igrajte, trčite, borite se, sramite se!”. U samoj završnici susreta Zadrani su mogli stići do uvjerljive pobjede, no katastrofe ih je spasio bivši Zadrov vratar Danijel Subašić koji je u dva navrata spasio sigurne zgoditke kada je pucao Šaranovoć. Isto tako u dvije izgledne prigode bio je Ljubičić, ali Hajdukov čuvar mreže bio je na mjestu. Zadar je zasluženo pobijedio Hajduka kojem je ovo bila možda i najslabija utakmica u posljednjih nekoliko sezona.


Hajduk0 – Zadar1


SPLIT – Gradski stadion u Poljudu. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik). Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Krunoslav Ambrinac (Zagreb). Strijelac: 0:1 Šaranović (68′). Žuti kartoni: Smoje, Buljat (Hajduk), Bećiri, Ljubičić, Puljić, Ćurjurić, Ježina, Terkeš (Zadra). Crveni:-
HAJDUK: Subašić 7, Rubil 5, J. Buljat, Strinić, Smoje, Andrić (od 75. Oremuš), Gabrić, Cernat, (od 46, Tičinović), Ibričić, Vukušić (od 54. Paraiba), Rodić
ZADAR: Ježina 7,5, Jonjić 7, Bećiri, Puljić, Jozinović, Alimanović (od 67. Kurtin), Ljubičić 8, Maruna, Jerbić (od 85. Milin), Terkeš(od 74. Ćurjurić), Šaranović 7,5




 


LJESTVICA


Dinamo 2 2 0 0 11:1 6
Cibalia 2 2 0 0 5:0 6
Rijeka 2 1 1 0 7:1 4
Inter Zaprešić 2 1 1 0 4:1 4
Šibenik 2 1 1 0 4:3 4
Slaven B. 2 1 0 1 2:2 3
Zadar 2 1 0 1 1:3 3
Istra 1961 2 1 0 1 4:8 3
Karlovac 2 0 2 0 1:1 2
Osijek 2 0 2 0 3:3 2
Varteks 2 0 2 0 2:2 2
Hajduk 2 0 1 1 1:2 1
Croatia S. 2 0 1 1 1:2 1
Međimurje 2 0 1 1 1:5 1
Zagreb 2 0 0 2 0:5 0
Lokomotiva 2 0 0 2 1:9 0


 


Cibalia – Slaven B. 2:0


U drugoj večernjoj utakmici Cibalia je na svom terenu porazila Slaven Belupo. Strijelci za Vinkovčane bili su Ninoslav Parmaković u 61. minuti i Ivica Baraban u 89. Tako su Vinkovčani nakon pobjede na Stanovima zabilježili i drugi trobod čime su zasjeli na drugo mjesto prvoligaške ljestvice, odmah iza prvoplasiranog Dinama.


 


Miše podnio neopozivu ostavku


Nakon što je presretni trener Zadra Dalibor Zebić svoje zadovoljstvo prenio novinarima, na “presicu” je stigao sada već bivši trener Hajduka Ante Miše. Samo je kratko kazao:
– Čestitam Zadru na pobjedi i podnosim neopozivu ostavku na mjesto trenera Hajduka.
Dalibor Zebić, presretan nakon pobjede nad Hajdukom između ostalog kazao:
– Presretan sam zbog pobjede. Mogla je biti i uvjerljivija na kraju. Došli smo Hajduku u najbolje vrijeme, jer su oni već mislima bili usmjereni prema Žilini. Hajduk ima odlične individualce koji nisu uspjeli nadmudriti našu obranu. Ova pobjeda nam je vrlo važna nakon što smo u prošlom kolu kod kuće poraženi od Cibalije. Okrećemo se utakmici protiv Šibenika.