Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SPORT I HUMANOST Novcem od kotizacija kupit će ortopedska pomagala dvjema djevojčicama, Ani Juričević i Eni Škodi

02.08.2019. 13:33
SPORT I HUMANOST Novcem od kotizacija kupit će ortopedska pomagala dvjema djevojčicama, Ani Juričević i Eni Škodi


Da je Antonio živ danas bi slavio 29. rođendan. Upravo zbog toga smo ovaj datum odabrali za press konferenciju i najavu 3. Memorijalno – humanitarnog turnira Antonio Jurjević koji će započeti 16. kolovoza na malonogometnim vanjskim terenima ŠC Višnjika, najavljujući turnir za koji se već prijavila 81 ekipa izjavila je Iva Ivanac, članica ove humanitarne udruge, a predsjednik udruge Frane Volpi Kobal osvrnuo se na humanitarnu dimenziju turnira.
Velik interes za turnir
– Kao i prošle godine u sklopu turnira će se održati humanitarna akcija, a ove godine novac smo namijenili za kupnju ortopedskih pomagala dvjema djevojčicama – Eni Škodi i Ani Juričević. Turnir će se igrati u tri skupine – seniori, veterani i djeca, a do danas su nam se prijavile 53 seniorske ekipe, 12 veteranskih i 16 dječjeg uzrasta. Kotizacija po ekipama iznosi 400 kuna što smatramo da je simboličan iznos s tim da su dječje ekipe oslobođene plaćanja. Prijaviti se mogu svi, od kvartovskih do malonogometnih i profi ekipa, a za veteranske ekipe mogu se prijaviti '81. godište i stariji, rekao je Volpi Kobal izražavajući nadu da će ove godine ukupan broj ekipa premašiti prošlogodišnji kad ih je bilo 97.
Toni Čačić, trener mlađeg uzrasta nogometaša koji će sudjelovati na turniru, kazao je kako su najmlađe ekipe sastavljene od igrača do godišta 2008., no da je među njima puno talenata od kojih će možda neki u budućnosti izgraditi vrhunske karijere.
– Igra se u četiri skupine koje tada sistemom eliminacije idu u polufinale i finale. Pripremili smo i nagrade za najbolje pojedince, najboljeg igrača, strijelca i vratara, zatim pehare za prva četiri mjesta i medalje za prva tri mjesta. Dođite i uživajte, poručio je Čačić.
Pomaganje potrebitoj djeci
Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović, izrazio je zadovoljstvo što ugošćuje Humanitarnu udrugu Antonio Jurjević treću godinu za redom jer, kako je istaknuo, ona to i zaslužuje radom, uloženim trudom i rezultatima.
– Zaista sam ponosan što se jednom ovakvom akcijom privuče tako puno ekipa. Osim što je to najatraktivniji turnir uz to ima i humanitarnu dimenziju što mi u Športskom centru Višnjik cijenimo, podržavamo i tako će biti i u buduće, kazao je Karlović.
Ana Juričević je devetogodišnja djevojčica iz Posedarja oboljela od celebralne paralize. Novcem prikupljenim na ovom turniru njoj će se osigurati kupnja nove stajalice, a Eni Škodi, desetogodišnjakinji iz Paga, osigurat će se sredstva za nabavku nove ortoze koju mora staviti krajem ove ili početkom slijedeće godine. Djevojčica je rođena s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF, a liječi se u bečkoj klinici "Orthopaedisches Spital Speising" jer u Hrvatskoj nije mogla dobiti adekvatnu liječničku pomoć već joj je prijetila amputacija noge. Sav preostali novac koji nakon nabavke specijalnih ortopedskih pomagala za djevojčice ostane, namijenjen je drugoj potrebitoj djeci iz Zadarske županije.
– Novac ćemo odmah nakon turnira donirati djeci kojoj novac bude najpotrebniji, poručili su iz Humanitarne udruge Antonio Jurjević.