Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dva igrača Kampo Kaštela u najboljoj petorci, Palčiću jedini »triple-double«

02.08.2021. 07:47


Nakon završetka grupne faze trećeg izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige vrijeme je za rekapitulaciju učinjenog. Posljednje kolo natjecanja po skupinama donijelo je nekoliko izravnih obračuna za prolazak u četvrtfinale, a svoje mjesto među osmoricom najboljih momčadi na koncu su izborili Sfinga Staffordi, Sukošan, Kampo Kaštelo, Talvi putovanja Jadera, Voštarnica, Bazen, Smiljevac i Bili Brig. Lanjski finalisti su nakon poraza u prvom kolu od Sabunjara, odnosno Kampo Kaštela, na koncu »kroz ušicu igle« dobili priliku za ponavljanjem prošlogodišnjeg rezultata, a odlasku do kraja nada se i nekolicina ostalih klubova koji su dobrim igrama u prva tri susreta pokazali da imaju kvalitetu promijeniti odnos snaga na vrhu. U tu skupinu prije svih spadaju jedine dvije neporažene momčadi iz grupne faze Smiljevac i Voštarnica koje neokrznute ulaze u drugi dio natjecanja. »Vošta« je predvođena Paolom Marčevim i Marinom Kneževićem skupinu C završila s maksimalnih šest bodova, dok je isto pošlo za rukom i košarkašima Lovre Bašića koji su iza sebe ostavili mladiće s Bilog Briga te Kukljičane i momke iz Tako Lako Jadrije.


Individualni učinci
Zanimljivo, niti jedna od dvije neporažene momčadi nema svog predstavnika u najboljoj petorci prvog dijela Ljetne lige. U njoj je, pak, svoje mjesto pronašao dinamični duo Kampo Kaštela Ivan Bašić i Vito Barbaroša koji su izvrsnim igrama odveli svoju momčad do vrha skupine B, uz »stare lisce« i poznata imena s prvoligaških parketa Marina Jurjevića i Ivu Pavića te Duju Škaru iz Strožanca. Visoki Splićanin ujedno je i jedini »laureat« čija momčad nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale. Četvorica igrača su po dva puta pronašla svoje mjesto u najboljim momčadima kola. Viti Barbaroši to je pošlo za rukom na otvaranju i na kraju grupne faze, Ivo Pavić i Duje Škaro su mjesto u petorci zauzeli u prva dva kola, dok je Dino Palčić u posljednja dva susreta zavrijedio mjesto među najboljima. Upravo je prošlosezonski kapetan Sonik Puntamike bio jedini igrač koji je ostvario trostruko-dvocifreni učinak u grupnoj fazi. Iskusnom Zadraninu to je pošlo za rukom u trećem kolu kada je koš Kampa zatrpao s 29 poena, čemu je dodao i 12 asistencija te jednako toliko uhvaćenih loptu. Statističkom »Svetom gralu« blizu je bio i Duje Škaro kojem je u prvom kolu protiv Zaratina Foša tek jedna asistencija nedostajala da dođe do »triple-doublea«.


Najbolji strijelci
Gledamo li samo napadačke učinke, vrh čvrsto drži mladi Vito Barbaroša koji je u tri odigrane utakmice ubacio 89 koševa, odnosno gotovo 30 po susretu. Na drugom mjestu je »Bazenaš« Marino Jurjević koji je zahvaljujući izvrsnoj predstavi protiv Strožanca u trećem kolu stigao do 76 poena, četiri više od drugog mladog »Kampovca« Ivana Bašića. Marin Knežević je četvrti s prikladnih 69 koševa, dok ljestvicu najboljih strijelaca zatvara Ivan Svoboda sa 68 koševa. Ipak, ne treba sumnjati da će se u doigravanju karte iznova promiješati, a što će to donijeti momčadima saznat ćemo već u petak kada reprizom lanjskog finala te susretom Voštarnice i Bilog Briga počinje »nokaut faza«.