Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svi treniraju punim intenzitetom

Autor: Roman Morović

01.09.2009. 22:00
Svi treniraju punim intenzitetom

Foto: Sebastian GOVORČIN



U odsutstvu glavnog trenera Zmage Sagadina koji je na službenom putu, treninge košarkaša Zadra na Višnjiku jučer su vodili njegovi suradnici, Bujan, Šango i Barančić. Pripreme se i dalje odvijaju prema zacrtanom planu, a sutra momčad putuje u Široki gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Danas bi u Zadar trebao stići i reprezentativac Damir Rančić kojega je izbornik Jasmin Repeša otpisao s popisa putnika za Europsko prvenstvo u Poljskoj pa će se tako pripremama Zadra priključiti bitno ranije. Hoće li i koliko dobiti odmora, odlučit će trener Sagadin.
– On (Sagadin, op.a.) je sada na putu, ali pretpostavljam da su se oni čuli i dogovorili. Isto vrijedi i za Boisu koji će odigrati još dvije utakmice za svoju reprezentaciju 5. i 9. rujna. S obzirom da se bliži početak sezone vjerojatno obojica neće imati baš puno vremena za odmor, ali u svakom slučaju očekujemo njihov povratak kako bi onda u kompletnom sastavu punim pogonom mogli nastaviti pripreme – kaže Tihomir Bujan, pomoćni trener.
Koliko će trebati vremena Boisi i Rančiću da se vrate u klupski sistem rada s obzirom da su propustili polovicu priprema?
– Nisu prošli s nama ovaj prvi dio priprema što se tiče taktike, pa će im trebati neko određeno vrijeme da se uigraju, ali vjerujen da su fizički vrlo dobro spremni i mislim da neće biti nikakvih problema.
Sutra Zadrani kreću put Širokog gdje ih očekuje nekoliko prijateljskih utakmica, a danas bi trebao biti poznat i sastav koji će tamo otići.
– Sutra ujutro idemo u Široki gdje ćemo prvo odigrati prijateljsku utakmicu sa Širokim, a onda i taj pripremni turnir. Što se sastava tiče, također trebamo pričekati trenera Sagadina da on odluči. Nisam siguran hoćemo li putovati s dvanaest ili četrnaest igrača. Trebamo vidjeti koliko će nam domaćini osigurati smještaja, što će isto biti vrlo bitno, a onda će trener odlučti tko ide u Široki.
Kakvo je zdravstveno stanje momčadi?
– Šarlija je sada u redu, trenira punim intenzitetom. Popović ima još malo problema s koljenom, a svi drugi treniraju punim intenzitetom – zaključio je Bujan.


 PRETPLATE SREDINOM RUJNA


Svi navijači Zadra koji nestrpljivo isčekuju datum kada će moći kupiti pretplatu za novu sezonu te tako rezervirati svoje mjesto u dvorani Krešimira Ćosića za sve utakmice, to će moći učiniti sredinom ovoga mjeseca, a nakon što dovrši sve detalje oko pripreme godišnjih ulaznica KK Zadar će objaviti i točan datum početka prodaje. Prošlogodišnja cijena pretplata od 490 kn do 3.220 kn u prosjeku bi trebala biti jeftinija između 10 i 30 posto, ovisno o sektoru u dvorani, a i Udruga navijača Tornado Zadar imat će poseban popust. Više detalja trebalo bi biti poznato početkom idućeg tjedna.