Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U dvorani Žatika se brusi forma i taktika

02.09.2020. 12:20


Od nedjelje do petka košarkaši Zadra borave na mini-pripremama u Poreču gdje u dvorani Žatika nastavljaju pripreme za novu sezonu 2019./20. Odlazak u Istru je bio planiran za prethodni tjedan, ali malo zbog nedaća sa koronavirusom, a ponajviše zbog nemogućnosti treniranja ovog tjedna na Višnjiku zbog Final foura rukometne SEHA lige momčad pod vodstvom Veljka Mršića je čini se odabrala pravi trenutak za bijeg iz Zadra. Idealno za svojevrstan team-building, za rad u miru i tišini te na kraju krajeva i za brušenje idealne forme pred početak nove sezone. Sve su to argumenti koje je naveo kao lajtmotiv ove mini-epizode u Poreču Mršićev pomoćnik Ivan Perinčić.


Peglanje nedostataka
– Zasad smo jako zadovoljni s vremenom kojeg provodimo u Poreču. Dečki uistinu super treniraju kao i što se ponašaju. Ovakve stvari su potrebne da se i momčad malo bolje poveže posebno jer su zajedno u hotelu, a pogotovo nakon one situacije koju smo imali sa jednim pozitivnim igračem kad smo svi morali u samoizolaciji. Ovo je idealna prilika da treniramo i da se družimo te da se momci povežu na jedan drugačiji način nego dosad – kazao je na prvu Perinčić koji je posebno sretan zbog činjenice da im se prije par dana i službeno priključio reprezentativni centar Darko Planinić.
– Jako nam je drago da se Darko priključio jer se radi o ekstra igračkoj kvaliteti i jedna je dimenzija više za našu momčad. S njim u rosteru svi smo na dobitku i puno optimističnije gledamo prema prvim službenim utakmicama koje nam dolaze za malo više od dva tjedna.
Sigurno su bistriju sliku stručnom stožeru donijele dvije pripremne utakmice, odigrane dan za danom protiv Sonik-Puntamike i Vrijednosnica Osijek.
– Dosta vremena provodimo gledajući video priloge s utakmica i baš te dvije što smo odigrali u petak i subotu nam služe za analizu nekih situacija. Puno su jasnije konture igre i u napadu i u obrani kad je s druge strane pravi protivnik. Bez obzira na sve nadamo se da će do skorašnjeg početka sezone sve to biti dobro i da ćemo ispeglati i ove male nedostatke što ih još imamo kao i da uigramo dvojicu posljednje pristiglih igrača, Gallowaya i Boykinsa.


Gorica umjesto Cedevite
Za završni dan porečkih priprema predviđena je i treća proba. Protivnik je trebao biti Cedevita Olimpija, no ipak će sparing partnera glumiti bivša Perinčićeva Gorica.
– Pripremne utakmice se i igraju da se vide neke stvari i u kojem smjeru momčad ide. Problem je ove godine što je jako teško organizirati pripremne utakmice. Takoreći smo prisiljeni odigrati te tzv. probe sa klubovima koji su nam geografski najbliži. OK, Osijek je bio na proputovanju pa je pristao na jednu utakmicu, no imamo generalno velikih problema s dogovaranjem takvih utakmica zbog situacije kakva jest.Trebali smo u petak odigrati jednu utakmicu s Cedevitom Olimpijom, ali je to na kraju otpalo pa će umjesto njih izgleda uskočiti Gorica. Mislim, da će nam čak i nedostajati još koja pripremna utakmica do službenog početka sezone. Ipak se na utakmici može bolje vidjeti neke stvari nego što je to slučaj s treninzima.
 




U Poreču s 14 igrača


Na petodnevne porečke mini-pripreme stručni stožer Zadra na čelu s trenerom Veljkom Mršićem i njegovim pomoćnikom Ivanom Perinčićem poveo je 14 igrača. Tako u porečkoj dvorani Žatika treniraju: Dominik Mavra, Domagoj Vuković, Dominic Gilbert, Martin Junaković, Jure Planinić, Darko Planinić, Aleksandar Bursać, Filip Paponja, Duje Brala, Jan Palokaj, Filip Vujičić, Edis Korman, Jonathan Galloway i Jacobi Boykins. U Zadru su pak ostala trojica igrača: Karlo Uljarević, Eyassu Worku i Tomislav Buljan.