Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vori: Na ovakvom događaju nema favorita

02.09.2020. 09:08


Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku spremna je za održavanje još jednog sportskog spektakla – završnoga turnira SEHA lige od 4. do 6. rujna 2020. Zbog krize što ju je uzrokovala pojava koronavirusa diljem svijeta i sport je trpio određene posljedice i trpi ih još, pa su mnogi događaji ili bili posve otkazani ili su odgođeni na neko vrijeme, a njihova realizacija prilagođena zadanim okolnostima. Tako je i Final Four SEHA lige, jednog iz niza rukometnih atraktivnih europskih natjecanja, iz prvotnog (proljetnog) termina odgođen za kasno ljeto, za prvi tjedan u rujnu 2020. U petak, 4. rujna, na programu će biti dvije polufinalne utakmice. Prvo će igrati Veszprem i Meškov (18 sati), a u tom mađarsko – bjeloruskom dvoboju sudjelovat će i nekoliko hrvatskih igrača. Ivan Pešić, izvrsni vratar Meškova i suigrač mu Sandro Obranović, a na drugoj će strani biti Manuel Štrlek. U drugoj polufinalnoj utakmici igrat će PPD Zagreb i Vardar. Hrvatski klub u svojoj postavi ima i niz reprezentativaca, a u stručnom stožeru i dvojicu Zadrana – Tonća i Josipa Valčića. Braća su u ulozi pomoćnog trenera (glavni je Igor Vori), odnosno sportskoga direktora. U redovima skopskoga Vardara nastupaju i hrvatski igrači Lovro Jotić, Ante Gadža i Josip Vekić. Zanimljivo je da su sva četiri sudionika ovoga turnira ujedno i sudionici elitne europske Lige prvaka. U nedjelju, 6. rujna u 18 sati bit će na programu utakmica za treće mjesto, a u 20, 30 finalna utakmica.
Trener Zagreba Igor Vori, koji je relativno nedavno preuzeo klupu Zagreba, što mu je i prvi trenerski posao u karijeri, svoj pravi debi ima baš u Zadru. I vjeruje da unatoč činjenici da se radi o odličnim momčadima, jedinstvenog favorita nema.
– Sigurno neće biti lagano niti nama, niti svim momčadima, a pravog favorita na ovakvim turnirima jednostavno nema i uvijek je moguće da se dogodi određeno iznenađenje – rekao je strateg Zagreba, prenijela službena stranica SEHA lige.
– Radi se o jednoj utakmici u kojoj se može dogoditi loš dan svakome ili odličan dan golmana i onda favoriti na papiru prestaju biti favoriti.
A Zagreb…
– Dolazimo u Zadar skromno i ponizno, uvjereni u ono što radimo i nadamo se najboljem.
O taktici i pripremnom razdoblju..
– Sigurno da ćemo tražiti 5:1 ili 6:0 obranu s brzom tranzicijom, ali jako je važno da se zna gdje tko trči i zašto trči. Sigurno da neke stvari ne dolaze preko noći, ali nadam se da ćemo biti na visokoj razini u Zadru.
Zaista je šteta što ovaj rukometni spektakl neće biti otvoren za javnost, jer velik broj vrhunskih igrača stiže u Zadar. Svakako da je lijepo što se rukomet vraća, što je i nekakav moto ovog Final foura, no svakako bi bilo mnogo ljepše da se utakmice igraju pred sedam tisuća gledatelja. (Izvor ŠC Višnjik)