Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Druga liga za prvi korak naprijed

Autor: Šime Ćurko

01.10.2008. 22:00
Druga liga za prvi korak naprijed

Foto: Zvonko KUCELIN



U Trećoj ligi možemo biti konkurenti, a koliko će se više od toga moći realizirati ovisit će i o kvaliteti ostalih devet klubova s kojima ćemo igrati – kaže Zlatko Saračević, dopredsjednik
Pola godine nakon osnutka Rukometni klub Arbanasi ovaj vikend odigrat će prvu službenu utakmicu. U Jelsi seniorska će momčad „crveno-crnih” u 1. kolu Treće lige – jug igrati protiv istoimenog domaćina, a osim s prvom momčadi Arbanasi uskoro u natjecateljsku sezonu kreću i s dvama selekcijama 1994./95. i 1996./97. koje će se igrati s ostalim klubovima u Zadarskoj županiji te u Dalmaciji. Arbanasi tako kreću ispočetka, ali još od osnivanja kluba ambicije se nisu skrivale, već u prvoj sezoni cilj je ući u viši rang, odnosno Drugu ligu.
– Ulazak u Drugu ligu nije imperativ, no s obzirom na kvalitetu igrača koju imamo vjerujem da taj rezultat možemo ostvariti – naglasio je Tomislav Škulić iskusni kružni napadač, koji će osim u igračkoj ulozi biti i pomoćnik Igoru Nikoliću, treneru prve momčadi. Zlatko Saračević, dopredsjednik kluba bio je malo oprezniji u najavi sezone:
– Ovoj momčadi treba vremena jer smo se tek skupili ovo ljeto i nekoliko trening utakmica, uz to i s jačim protivnicima, ne mogu dati potpunu sliku toga koliko vrijedimo. U Trećoj ligi možemo biti konkurenti, a koliko će se više od toga moći realizirati ovisit će i o kvaliteti ostalih devet klubova s kojima ćemo igrati – kaže Saračević i dodaje:
– Igrački kadar je mahom sastavaljen od igrača koji su nastupali za Zadar i koji su onda iz razno-raznih razloga odlučili pokušati kod nas. Zahvaljujemo RK Zadar koji nam je pomogao i izašao u susret tako što nam je četiri svoja igrača ustupio bez ikakave naknade. Zadar i mi imamo dobru suradnju, a to potvrđuje i činjenica da smo dogovorili zajedničke treninge baš kao što već imamo zajedničke treninge s Biogradom. Osnovni cilj kluba je u školu rukometa uključiti što više djece, a i želimo pomoći da se podigne kvaliteta rukometa u našem gradu, odnosno da ovaj sve popularniji sport dobije i na svojoj masovnosti.
Arbanasi su, poput većine zadarskih klubova, beskućnici. I dalje treniraju na otvorenom, a ulazak u Mocire za sada su dogovorili samo za odigravanje domaćih utakmica i to nedjeljom. Bez obzira na to u Arbanasima su od početka puno toga najavili, od brzog napredovanja sa seniorskom momčadi, kvalitetnog rada s mlađima kategorijama (trenutačno je u klubu 50-ak djece) do gradnje dvorane u Ričinama.
– Situacija u klubu je jako dobra, u kratko vremena posložili smo puno toga i ne skrivamo svoje zadovoljstvo. Možda se sve malo i prebrzo odvija, zato moramo dobro paziti da na „izgorimo” u velikim željama i planovima. Ne vjerujem da je takvo što moguće, ali baš zato želimo raditi korak po korak, bez kratkoročnih planova i poteza. Stoga i nemamo nikakvih imperativa – zaključuje Saračević
 


Od početnika do prvoligaških igrača
Najpoznatija imena u Arbanasima uz Škulića su Tomislav Zelić i Filip Batur dok podužeg rukometnog iskustva imaju i Stipe Bjeliš, inače sportski direktor, te Marin Bezenšek. Slijedi nekolicina bivših igrača Zadra koji se u matičnom klubu nisu previše naigrali u seniorskoj momčadi, a među njima se ističu Mate Valčić i Josip Šegarić. Dio igrača nije uopće trenirao posljednjih nekoliko sezona, a ima i onih koji su se s rukometom upoznali tek u Arbanasima.