Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kazna zbog prebrze podloge na Višnjiku

Autor: Zlatko Horvat

01.10.2008. 22:00
Kazna zbog prebrze podloge na Višnjiku

Foto: Filip BRALA



Brzina na podlogama, s izuzetkom zemlje i trave, mora biti između 24 i 50 jedinica. Mjerenja u Zadru pokazala su da je brzina 52 jedinice
Hrvatska Davis Cup reprezentacija kažnjena je oduzimanjem dvije tisuće bodova u poretku ovoga natjecanja, a Hrvatski teniski savez čeka financijska kazna zbog prebrze podloge u susretu protiv Brazila, odigrane u Zadru! Odluka je to ITF-ovog odbora za Davis Cup, koji je u obzir uzeo pravilo uvedeno ove godine, po kojem brzina na podlogama, s izuzetkom zemlje i trave, mora biti između 24 i 50 jedinica. U protivnom, kazna ide od gubitka bodova na ljestvici Davis Cupa pa sve do – diskvalifikacije.
Mjerenja u Zadru pokazala su da je brzina 52 jedinice. Brazilci su napisali žalbu u subotu, 22. rujna, poslije dvoboja parova. Napustili su Zadar zahvaljujući se na velikom gostoprimstvu, da bi za zelenim stolom tražili pobjedu i diskvalifikaciju Hrvatske, kao i financijsku zadovoljštinu. Odbor, u kojem su predsjednik Španjolac Juan Margets i članovi Francuz Pierre Darmon, Australac Neale Fraser, Argentinac Enrique Morea i Amerikanac Alan Schwartz, nije prihvatio te zahtjeve upravo zahvaljujući činjenici da su Brazilci žalbu predali tek po završetku drugoga dana dvoboja novoj zadarskoj dvorani. O eventualnim žalbama raspravljat će čelnici ITF-a.