Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posjet učenika Srednje škole Obrovac

02.10.2019. 14:27
Posjet učenika Srednje škole Obrovac


Učenici Srednje škole Obrovac jučer su u sklopu izvanučionične nastave posjetili redakciju Zadarskog lista te se upoznali s proizvodnim procesom jedinog zadarskog dnevnog lista. Učenici razreda gimnazijskog smjera 1., 2. i 4. d, te ekonomskog smjera, 3. b razreda, posjetili su nas u pratnji svojih profesorica Višnje Modrić, profesorice engleskog jezika i Ivane Burice, profesorice likovne umjetnosti koja je i sama dobar dio svog radnog staža bila novinarka i urednica u Zadarskom listu.
O tome kako funkcionira jedna redakcija govorila im je urednica Željana Gardijan.
Osim toga, mladi Obrovčani obišli su izložbu Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija te sudjelovali na radionici zračnog kista koju u Kneževoj palači vodi Marija Šarić-Ban.
I sami učenici okušali su se u slikanju zračnim kistom na tkanini te su svoje radove ponijeli kućama kako bi ih aplicirali na odjeću ili jednostavno uokvirili i objesili na zid.
Bili su jako zadovoljni što su imali priliku u stvarnom svijetu proširiti teoretska znanja iz učionica, a s obzirom da su neki od njih i članovi novinarske sekcije u svojoj školi, možda i buduće kolege, veselilo ih je što su mogli posjetiti redakciju Zadarskog lista i upoznati se s nastankom novine.