Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Butković o mogućem postupku za sukob interesa: “Dva puta sam bio u klubu, ako treba na sve ću odgovoriti”

02.10.2020. 11:36


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u petak da je u “klubu” uhićenog Dragana Kovačevića bio svega dva puta mimo lockdowna te da nema informaciju da je protiv njega postupak pokrenulo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.
Butković je jedan od trojice ministara koje je udruga Gong prijavila Povjerenstvu zbog “kršenja propisa o sukobu interesa uslijed boravka i druženja u ‘klubu’ bivšeg direktora Janafa”.
Sporno im je što Kovačevićev “klub” nije bio registriran za ugostiteljsku djelatnost, što su dužnosnici u klub odlazili za vrijeme lockdowna, a upozoravaju i na potencijalnu mogućnost neprimjerenog darivanja dužnosnika, što je zabranjeno zakonom.
“Nemam informaciju da je povjerenstvo pokrenulo postupak protiv mene, a ako je postupak pokrenut, nema problema, dat ću sve odgovore onako kako je bilo”, rekao je Butković novinarima nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.
Ustvrdio je kako je u tom prostoru bio dva puta u slobodno vrijeme, a to nije bilo u vrijeme lockdowna. Ponovio je i da nije ostavio mobitel na ulazu u klub.
“Ništa tamo nisam vidio što bi bilo nenormalno i nemoralno, jer da sam vidio vjerojatno bih odmah otišao od tamo”, kazao je Butković.
Gong je, uz Butkovića, Povjerenstvu prijavio i ministre Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića.