Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Maračić: Ostavljam iza sebe stabilnu financijsku situaciju

02.10.2020. 14:27


U ponedjeljak, 5. listopada, u zadarskoj Čistoći doći će do primopredaje dužnosti – dosadašnji direktor Dragan Maračić odlazi iz ove gradske tvrtke, a preuzima je John Ivan Krstičević, direktor komunalne tvrtke Bibinjac d.o.o. te HDZ-ov vijećnik u Županijskoj skupštini, inače diplomirani veterinar.
S obzirom da je poznato kako je Maračić napravio niz pomaka u kvaliteti rada ove gradske tvrtke, pitali smo ga kako komentira svoj mandat. Naime, Maračić je Čistoću preuzeo 1. srpnja 2016. godine nakon dužnosti tehničkog direktora, a kao jednu od stavki koju bi volio realizirati za svojega mandata tada je naveo i preseljenje upravne zgrade Čistoće u Poslovnu zonu Crno, s obzirom da je poznat plan da se tu smjeste uprave svih komunalnih društava, što su posebno isticali u Čistoći koja je nalazi usred stambene zone i čiji kamioni svojom bukom ometaju građane. No, taj dio Maračić ipak nije uspio dočekati, a evo što nam je jučer kazao o svojemu mandatu na čelu Čistoće:
– Želim se, prije svega, zahvaliti svojim suradnicima, od onih najbližih, do svih naših pometača na ulicama koji daju sve do sebe za ljepši grad. Posebno mi je drago što smo na na početku mojega mandata potpisali kolektivni ugovor između Čistoće i Sindikata, čime smo poboljšali prava i uvjete radnika za odlazak u mirovinu, a uspjeli smo i svima podići plaću za deset posto, kaže Maračić, pojašnjavajući i kakvu financijsku situaciju ostavlja za sobom:
– Firma stabilno posluje, a puno smo odradili i u procesu komunalnog gospodarenja otpadom, počev od uvođenja i čipiranja novih kanti. Trebalo je zadovoljiti i puno administrativnih i zakonskih obveza, što smo također uspješno odradili. To je ipak proces koji traje, a približava nam se i otvaranje Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima za što se treba dobro pripremiti, ističe Maračić, dodajući kako novom direktoru želi puno uspjeha u vođenju firme.
Uskoro će se znati i to gdje će otići dosadašnji direktor Čistoće, a koji će zacijelo najprije iskoristiti zasluženi odmor.