Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Matovilka i njen princ oduševili djecu

01.11.2010. 23:00
Matovilka i njen princ oduševili djecu


Predstava Matovilka kao i uvijek izazvala je komentare mališana koji su navijali za zatočenu Matovilku i njezinog princa, a bunili se protiv zločeste vještice koja je Matovilku zatočila u dvorac
Kazalište lutaka Zadar nastavlja sa svojim aktivnostima i u zimskom periodu. Oblačno vrijeme vani nije ni najmanje razbilo veselu atmosferu pred nedjeljnu predstavu u već uobičajenom terminu u 11 sati. Puštala se, ili bolje rečeno igrala predstava Matovilka koja je dio uobičajenog repertoara Kazališta lutaka. Lutkari su i ovaj put odradili odličan posao bez obzira što se radi o predstavi koja je na daskama ovog kazališta igrana nekoliko puta. To nije smetalo ni djeci pa su tako i ove nedjelje napunili dvoranu kazališta zajedno sa svojim roditeljima, bakama, stričevima i sl. Veselim žamorom prije početka predstave bio je dokaz velikoga uzbuđenja.
– I prije sam bila u kazalištu, ali nisam nikad gledala Matovilku. Volim ja jako i kino, ali lijepo mi je i u kazalištu jer je sve nekako živo, otkrila nam je zašto voli ići u kazalište osmogodišnja Augustina kojoj je najdraža predstava Trnoružica. U kazalište ju je ovoga puta poveo stric, a s njima je na svoju drugu predstavu došla i četverogodišnja sestrica Jelena. Predstava Matovilka kao i uvijek izazvala je komentare mališana koji su navijali za zatočenu Matovilku i njezinog princa, a bunili se protiv zločeste vještice koja je Matovilku zatočila u dvorac. Živa predodžba i stvarna slika koju djeca dobiju u kazalištu lutaka jedan je od razloga zašto je kazalište uz kino još uvijek toliko popularno. Naime, glumci u kazalištu uvijek se obraćaju baš njima i na taj način djeca imaju priliku sudjelovati dok su predstave koncipirane tako da ih od malih nogu uče što je dobro, a što nije. Zbog toga je kazalište za njih zabavno čak i kad gledaju predstavu koju su već gledali.
– Već sam puno puta bila u kazalištu i jako mi je zabavno. Mama me vodi i u kino, a obadvoje mi je jednako drago. Volim gledati nove predstave, a drage su mi i stare. Matovilku sam već gledala, ali mi se jako svidjela pa sam došla opet, rekla je šestogodišnja Sara. S njom bi se složila i mnoga zadarska djeca čiji svijet ne bi bio isti bez Kazališta lutaka. Zato se nadamo da će njihova nova zgrada uskoro biti dovršena kako bi mala vjerna publika imala pravo, novo moderno kazalište s velikom pozornicom.