Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Angelo Kosović i Antonio Franić prvaci Hrvatske

02.11.2021. 08:16


Nakon Ardene Bajlo, koja je pretprošli vikend postala prvakinja Hrvatske u lovu štapom s obale, članovima ŠRD Zubatac pripala su još dva prva mjesta na nacionalnom natjecanju. Tako je Angelo Kosović bio najbolji u lovu štapom iz brodice na Prvenstvu Hrvatske koje je u Vrsaru organizirao lokalno ŠRD Baraj. Prva je to nacionalna pojedinačna seniorska titula za Kosovića koji je 2015. bio svjetski prvak iz brodice u kategoriji do 21 godine. Taj mu je rezultat donio i titulu najboljeg sportaša Zadarske županije u izboru Zadarskog lista. Među 24 natjecatelja, koji su nastup na PH izborili na međužupanijskom natjecanju, njih čak sedam bilo je iz Zubatca. Kosović je osvojio zlato, a malo je nedostajalo za još jednog njegovog klupskog kolegu na pobjedničkom postolju budući da je Marko Sikirić bio četvrti dok je Mladen Bajlo završio šesti. M. Bajlo i Kosović, prijavljeni kao Zubatac III, osvojili su prvo mjesto u momčadskom redoslijedu u kojem je nominalno prvi sastav zadarskog kluba (D. Bajlo/Sikirić) završio četvrti.
Uspješan je Zubatac bio i na Prvenstvu Hrvatske u lovu štapom s obale u kategoriji do 21 godine gdje je prvo mjesto osvojio Antonio Franić. S klupskim kolegom Martinom Ćurkom Franić je u momčadskom redoslijedu završio drugi. Početkom listopada Franić je u lovu iz brodice bio treći pojedinačno dok je s Ćurkom osvojio momčadsko zlato. Lovilo se u Makarskoj gdje je domaće ŠRD Arbun organiziralo i PH s obale za kategoriju do 16 godina. I ovdje je jedna titula otišla u Zadarsku županiju budući da su Stipan Barišić i Ivan Pribilović iz biogradske Podlanice bili prvi u momčadskom plasmanu. Pojedinačno, Barišić je bio peti, a Pribilović sedmi.


Seniori
Pojedinačno: 1. Angelo Kosović, 4. Marko Sikirić, 6. Mladen Bajlo, 10. Luka Gredičak, 12. David Bajlo, 18. Tomislav Štrkalj, 21. Igor Lakić (svi Zubatac, Zadar)
Momčadski: 2. Zubatac III (Bajlo/Kosović), 4. Zubatac (Bajlo/Sikirić), 7. Zubatac IV (Gredičak), 11. Zubatac II (Lakić, Štrkalj).


U-21
Pojedinačno: 1. Antonio Franić (Zubatac), 6. Domagoj Pribilović (Podlanica, Biograd), 12. Luka Mužanović, 15. Ivan Raspović, 20. Martin Ćurko (svi Zubatac)
Momčadski: 2. Zubatac (Ćurko/Franić), 4. Zubatac II (Raspović/Mužanović), 9. Podlanica (D. Pribilović).




U-16
Pojedinačno: 5. Stipan Barišić, 7. Ivan Pribilović (obojica Podlanica), 11. Dino Klarić, 18. Stipe Banić (obojica Zubatac), 23. Roko Begonja (Vir).
Momčadski: 1. Podlanica, Biograd (I. Pribilović, Barišić), 6. Zubatac, Zadar (Klarić, Banić).