Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za Split spremni

01.12.2010. 23:00
Za Split spremni


Favoriti su za odlazak u Ligu za prvaka, kvalitetni su i imaju široku klupu. Superiorno su došli do tih sedam pobjeda


Kvarner treba što prije zaboraviti, a valja se okrenuti Splitu u petak – kazat će Petar Marić bek Borik-Puntamike koja već u petak (zbog televizijskog prijenosa na Sport klubu) odrađuje svoju obvezu 9. kola A-1 lige. Tada su u Jazinama gosti lideri dosadašnjeg dijela natjecanja košarkaši Splita. Bit će to ujedno dvoboj drugog i prvog na tablici, najbolje obrane i najboljeg napada lige, a koliko je bitno zelenima pobijediti u toj utakmici nije ni potrebno isticati. No zadatak im definitivno neće biti lak, jer su Splićani doživjeli tek jedan poraz ove sezone u Slavonskom Brodu, dok igrači Nevena Plantaka imaju već dva u nizu. Marić pak ističe da definitivno nije prisutna kriza igre, već su malo sreća i pokoja pogreška kumovale negativnim ishodima u tim dvobojima, pogotovo ovom zadnjem u Rijeci.
– Izgubili smo iako smo imali lijepu priliku uzeti puni plijen. Ponestalo je koncentracije u tim ključnim trenucima. Doduše, imali smo dosta pogrešaka u toj završnici, a domaći košarkaši su bili miljenici sreće kod nekih šuteva te je ispalo na kraju dobro za njih, a loše za nas. Šteta jest, no nemamo vremena za plakanje, jer već sutra igramo važnu utakmicu te bismo voljeli pobjedom zaključiti ovaj prvi dio natjecanja pred zimsku pauzu.
Split ove sezone izgleda više nego dobro.
– Favoriti su za odlazak u Ligu za prvaka, kvalitetni su i imaju široku klupu. Superiorno su došli do tih sedam pobjeda, a potkrala im se jedna loša šuterska večer protiv Svjetlosti. Mislim da im je najjača snaga pod košem gdje su igrači poput Sobina i Grgurevića koji igraju u odličnoj formi. Vanjska linija ide na pogon Srđana Subotića, povratnika iz Cedevite i možda najperspektivnijeg organizatora igre u Hrvatskoj, mladog Tonija Katića. Ne treba zaboraviti još dvojicu mladih izdanaka Splita, Najeva i Babića, a veliku pozornost ćemo morati posvetiti njihovu glavnom šuteru Mimici. Njemu ne smijemo dopustiti da se razmaše.
Kakvo je stanje s vašim rekonvalescentima pod košem?
– Imali smo u posljednjim utakmicama problema s ozljedama, a pogotovo se to odrazilo na našu unutarnju liniju gdje nam nema od početka sezone Troskota, a Škifić i Čakarun su bili bez redovitog treninga zbog svojih ozljeda. Nadamo se da su ti problemi iza njih i da možemo očekivati sutra onu Borik-Puntamiku koja je sa svojom obranom izluđivala protivnike u prvih šest kola. Spremamo se maksimalno i sigurno će biti pravi derbi kako se to i očekuje od prve i druge momčadi na ljestvici – zaključio je Marić.