Do Božića će jasenički mališani u svoj novi vrtić

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na sjednici najavljeno otvorenje »Ljubičice« i drugi projekti
Autor: 
Moramo se još usuglasiti oko točnog dana otvaranja vrtića, međutim, to će sigurno biti kroz dva tjedna. Pokloni su za dječicu već spremni i nadamo se da ćemo prije Božića u vrtiću imati svu djecu, istaknuo je načelnik Vulić na sjednici Općinskog vijeća
Marin GOSPIĆ
Sa sjednice jaseničkog Općinskog vijeća

Stipe Vulić, načelnik Općine Jasenice najavio je na sjednici Općinskog vijeća skorašnje otvorenje Dječjeg vrtića »Ljubičica«. Predupis djece započeo je 15. studenog, a završio 26. studenog.

Pravo na dva pitanja

- Moramo se još usuglasiti oko točnog dana otvaranja vrtića, međutim, to će sigurno biti kroz dva tjedna. Pokloni su za dječicu već spremni i nadamo se da ćemo prije Božića u vrtiću imati svu djecu, rekao je Vulić na 7. sjednici Općinskog vijeća održanoj u utorak navečer u prostorijama Općine. Kvorum je utvrđen, a prije dnevnog reda, predsjednica Anamarija Maruna utvrdila je kako je Tanja Župan jedna od vijećnica iz kluba HDZ-a podnijela pisanu ostavku te više nije članica.
Na dnevnom redu bilo je sedamnaest točaka od kojih je prva bila usvajanje zapisnika s prethodne sjednice o on je jednoglasno usvojen. Međutim, prije dnevnog reda predsjednica Vijeća uručila je Marinu Šimičeviću (HDZ) pisane odgovore na pitanja koja je postavio na prethodnoj sjednici, a koja, zbog izostanka načelnika nije dobio. Šimičević nije bio sretan što je dobio odgovor na dva od postavljena tri pitanja na što ga je načelnik upozorio da prema Poslovniku ima pravo na najviše dva pitanja, kao uostalom i svi vijećnici.
- Moja pitanja nisu zloćudne naravi već su uvijek u interesu Općine Jasenice, rekao je Šimićević, a predsjednica mu je kazala kako je i na prošloj sjednici dobio odgovor na pitanje o vrtiću.
Aktualni sat započeo je pitanjem Martina Baričevića, također iz kluba HDZ-a, kojeg je zanimalo koji će se projekt izgraditi pomoću mjere 7.4.1.

Izgradnja dječjeg igrališta u Rovanjskoj

- Osim toga, prilikom gradnje novog groblja bilo je riječi o tome kako će grobnice u starom groblju koje dodiruju crkvu biti premještene bez naknade, kazao je Baričević.
- Što se tiče Mjere, javili smo se za natječaj izgradnje dječjeg igrališta u Rovanjskoj, iznad škole. Projektom je zamišljeno da se, preko mjere FLAG Tri mora, izgradi igralište koje će baštiniti maritimnu kulturu. Igračke na igralištu imat će morske motive, objasnio je načelnik Vulić, a što se tiče premještanja grobnica, Vulić je naglasio kako je to još uvijek u razradi. Župnik će obaviti razgovore s obiteljima koje imaju grobnice na navedenom području, kako bi se svi usuglasili i kako ne bi bilo problema.
- S obzirom da je to tako osjetljivo pitanje, ne vršimo pritisak već sve radimo polako, ali i to očekujemo u skoro vrijeme, odgovorio je načelnik Vulić.
Baričević je potom istaknuo kako su preko programa ruralnoga razvoja mogli osigurati neke veće, značajnije projekte, poput izgradnje vatrogasnog doma, ali Vulić je apostrofirao nedostatak financijskih sredstava.
- To su sve jako skupi projekti i odlučili smo se opredijeliti za više manjih projekata, gdje ćemo mjestu dati dodatnu vrijednost, time nećemo isključiti prijave na veće projekte. Međutim, trenutna situacija sa zaduženosti općinskog proračuna ne dozvoljava veće projekte, bez dodatnog zaduživanja. A vatrogasni dom je zaista jedan pozamašan projekt za budžet, zaključio je Vulić.

O novom općinskom automobilu

Javnost, a osobito mještane Općine Jasenice, zainteresirala je informacija o kupovini novog vozila marke Škoda, modela s punom opremom, a koji je Općina kupila, kako doznajemo iz neslužbenih izvora, u gotovini. O kupovini novog automobila bilo je govora i na Aktualnom satu sjednice Općinskog vijeća, a pitanje je postavio jedan od vijećnika iz Kandidacijske lista grupe birača.
- Novo nabavljeno vozilo plaćeno je 193 tisuće kuna i sada je u vlasništvu Općine Jasenice. Passat koji je Općina imala prije bio je uzet na operativni lizing i u četiri godine plaćen je 206 tisuća kuna. S obzirom na to da je auto bio podignut na operativni lizing, nismo ga imali priliku otkupiti već smo ga morali vratiti i kupiti novi auto, koji je u konačnici i jeftiniji od prethodnog vozila, objasnio je Vulić dodavši da se ne bi kupovao novi automobil da su bili u prilici zadržati prijašnji Passat.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika incognito33
Samo naprid Stipe! Ovoj trojici uhljeba iz prvog reda želin dug i sritan život u oporbi!