Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Rasprava zatvorena za javnost zbog psihičkih smetnji optuženog

Autor: Suzana Bandić

02.02.2009. 23:00
Rasprava zatvorena za javnost zbog psihičkih smetnji optuženog


Na Županijskom sudu u Zadru jučer je započelo suđenje 34-godišnjem M. N. zbog narušavanja javnog reda i mira te pokušaja nanošenja teških ozljeda. No, odlukom Sudskog vijeća javnost je izuzeta s rasprave. 
Naime, predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman, nakon konzultacija s tužiteljstvom koje zastupa Denis Sokol, prihvatio je prijedlog obrane za isključivanjem javnosti s glavne rasprave zbog teških obiteljskih prilika, psihičkih smetnji i utvrđenih medicinskih dijagnoza.
Podsjetimo, 34-godišnjak je 19. listopada prošle godine u prijepodnevnim satima sa sjekirom u rukama sijao strah u zadarskom predjelu Novi Bokanjac gdje inače stanuje.
Ničim izazvan on je krenuo u obračun sa svima koji su mu se našli na putu. Nasrnuo je na tri susjeda, od kojih su dva uspjela pobjeći. Treći, 51-godišnjak, zadobio je lakše ozljede glave. Njega je optuženi u svom mahnitom pohodu “dohvatio” tupim dijelom sjekire po ruci.
Inače, M. N. je policiji bio poznat od prije. Naime, on je sličan incident izazvao pola godine ranije kada je napao poštara i djelatnicu u mjesnoj trgovini.
Priveden je istražnom sucu 19. kolovoza. Određen mu je jednomjesečni pritvor, a isti mu je kasnije zbog mogućnosti od ponavljanja djela produžen, pa je u pritvoru dočekao i suđenje.