Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zlatnoj generaciji nedostaje jedino – zlato

02.02.2012. 23:00
Zlatnoj generaciji nedostaje jedino – zlato


Želja nam je da ova momčad bude čvrst temelj za budućnost kluba – kaže Ivo Radetić, trener


Prošla je sezona za Vaterpolski klub Zadar 1952 bila jedna od najuspješnijih. Plasiravši se na treće mjesto na ljestvici Prve B lige seniori su ostvarili najbolji rezultat od kada se natječu u drugom razredu hrvatskog trofejnog sporta, no za superlativ iz prve rečenice najzaslužniji su bili njihovi mlađi kolege, igrači 1999. godišta i mlađi. Momčad Ive Radetića se u kategoriji nada izborila za četvrto mjesto na jakom međunarodnom turniru u Dubrovniku, a na završnicama Kupa i Prvenstva Hrvatske broncom i srebrom ispisala sjajno poglavlje klupske povijesti. Danas su nade prerasle u mlađe kadete, ali sve je drugo ostalo isto: i dalje su dominantni u odnosu na glavninu konkurencije, a jedinu im ozbiljnu prepreku predstavlja Mornar, lani vlasnik dvostrukog naslova. Nakon devet od deset kola kvalifikacija za Završni turnir prvenstva Hrvatske za mlađe kadete Splićani su prvi, a njihovi vršnjaci s Višnjika na drugom mjestu. Oba sastava nastup su na Završnici osigurala i prije kraja kvalifikacija.
– Ova sezona je logičan slijed – nastavak na prošlu. Najveći izazov bio nam je Mornar, od kojeg smo poraženi u oba susreta, dok smo sve ostale utakmice dobili s deset ili više golova razlike. Žao mi je što smo drugu utakmicu u Zadru morali igrati oslabljeni i tako nismo bili u prilici pokazati da možemo pomrsiti račune i najuvjerljivijoj momčadi, no zato smo pokazali da smo ove sezone još više napredovali; individualno i momčadski – ističe Ivo Radetić, trener mlađih kadeta Zadra 1952, te dodaje:
– Omjer 5-2 omogućio nam je da ostanemo u vrhu poretka, no rezultati nisu naš primarni cilj. Želja nam je da ova momčad bude čvrst temelj za budućnost kluba, što ćemo uspjeti nastavimo li i u nadolazećim godinama s dobrim i kontinuiranim radom.
A kontinuirani je rad, već smo kazali, Zadrane ponovno doveo u priliku da se okite odličjem s Prvenstva Hrvatske. Novu šansu za penjanje na postolje potražit će od 16. do 19. veljače u Šibeniku, gdje će se predstaviti zajedno s još sedam najboljih sastava iz Lijepe naše.
– Iako nam je napredak glavna vodilja, nije tajna da i ove godine želimo odličje. Smatram da imamo realne šanse ponoviti lanjski uspjeh, a ako se ukaže prilika nadam se i slaviti protiv Mornara. Splićani imaju sjajnu generaciju, međutim sada smo im se još više približili.
Po završetku prvenstva mlađi kadeti Zadra će nastaviti u istom ritmu: s novim kvalifikacijama za novi završni turnir.
– Riječ je praktički o istom sustavu natjecanja, samo što jedan nosi naziv Prvenstvo, a drugi Kup. Nastavit ćemo i dalje marljivo raditi trenirajući zajedno s kadetima – generacijom 1998. godišta koja nam je uvelike pomogla da prošle sezone osvojimo dvije državne medalje. Nadam se da će to biti slučaj i ove godine – podvukao je strateg Zadra 1952.