U centar Biograda stiže novi nogostup, a iseljava 50-ak parkirnih mjesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

U samom centru Biograda započeli su radovi na projektu  uređenja i valorizacije biogradskog parka, Trga hrvatskih velikana na  ulazu u Poluotok kod autobusnog kolodvora. Vrijednost projekta je  500.000 kuna, a završetak radova je predviđen za 60 dana.

- Riječ je o radovima na sveobuhvatnoj sanaciji i rekonstrukciji nogostupa uokolo parka. Umjesto dosadašnjeg asfalta, nogostup će se popločati betonskim i kamenim pločama koje su vizualno efektnije, kvalitetnije i izdržljivije, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

Iako se prvotno pričalo kako će se samo "navući" novi sloj asfalta, s  čim bi većina bila zadovoljna jer je nogostup bio oštećen, Knez je rekao  kako će sadašnji nogostup ostati samo uspomena. Radove izvode Ceste  zadarske županije i komunalno poduzeće Bošana dok je u tijeku natječaj  za izvođača radova na popločavanju.

Biograd će promijeniti vizualni identitet tog dijela grada a građani, turisti i posjetitelji će dobiti znatno ljepši i moderniji izgled nogostupa i cijelog kompleksa parka. Međutim, najveća promjena koja će se dogoditi  je potpuno novi režim parkiranja vozila uokolo parka, odnosno Trga hrvatskih velikana. Sasvim će se ukinuti postojećih 50-ak parkirnih mjesta  dok će taksi stajalište promijeniti svoju lokaciju.

- Dosadašnje taksi stajalište s ruba parka na zapadnoj strani seli se na  istočnu stranu kod pošte, od ulaza u autobusni kolodvor prema lokaciji  kioska kod crkve sv. Roka. Ostala parkirna mjesta će se ukinuti, najavio je  Knez naglašavajući kako se tim potezom više "zraka" za rad želi dati postojećim ugostiteljskim i drugim objektima uokolo parka, prvenstveno  dodatno valorizirati i oplemeniti Trg hrvatskih velikana, naročito crkvicu  sv. Roka iz 16. stoljeća.

- Vjerujem kako ćemo ovim projektom olakšati rad svih objekata uokolo Trga hrvatskih velikana te podići razinu kulturno-turističke ponude  destinacije, zaključuje Knez.

Bilo kako bilo, cijena prioritetne kulturno-turističke inicijative platit će  se s dragocjenih 50-ak parkirnih mjesta manje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno