Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Deveta osoba zaražena koronavirusom je iz Varaždina

03.03.2020. 09:05


Deveta osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom je vozač iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.
U varaždinskoj bolnici za sada se nisu mogle dobiti informacije o zdravstvenom stanje te osobe. Kako se doznaje, tu će bolnicu prijepodne posjetiti ministar zdravstva Vili Beroš.
S obzirom na porast broja smrtnih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Italiji, Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je u ponedjeljak da će, ako se situacija i Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.
Iz Stožera su uputili apel građanima da se pridržavaju mjera prevencije, pranja ruku i samoizolacije jer tako čuvaju svoje zdravlje, svojih obitelji i suradnika te ostalih građana. 
U ovako promjenjivim okolnostima koje se bilježe iz sata u sat, rekla je voditeljica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević, mijenja se sve pa tako i preporučene epidemiološke situacije.
 "Od poslodavaca zahtijevamo da se strogo pridržavaju mjera koje su trenutno na snazi, jer ukoliko se nastavi trend s epidemiološkom situacijom u Italiji razmotrit će se i odlučiti o uvođenju paketa preventivnih mjera u kojim će se, između ostalih, propisati samoizolacija za sve osobe koje se u Hrvatsku vraćaju iz zahvaćenih područja", poručila je Bujević.