Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Donacija kreveta za Covid odjel Opće bolnice Zadar vrijedna 300 tisuća kuna

03.03.2021. 14:00


U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.


Zahvala donatorima
– Ovo je još jedna u nizu donacija našoj bolnici i zaista koristim priliku zahvaliti svima koji su nam pomogli, pogotovo u ovom razdoblju borbe protiv epidemije koronavirusa. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji, poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.
Župan Božidar Longin zahvalio je svima koji su donacijama pomogli zadarsku Opću bolnicu.
– Naše zdravstvene ustanove na čelu s Općom bolnicom Zadar već gotovo godinu dana predvode borbu s koronavirusom. Svjesni smo koliko je ona financijski zahtjevna i upravo su ovakve donacije važne kako bi pacijenti dobili bolju skrb, ali i kako bi zdravstveno osoblje imalo bolje uvjete za rad. Ovo je još jedan konkretan primjer solidarnosti i zaista zahvaljujem svima koji koji su na bilo koji način pomogli našu bolnicu, od gospodarstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih ljudi dobre volje iz Hrvatske i inozemstva, dodao je župan.
Ovo je ujedno druga donacija Erste banke u svrhu liječenja i suzbijanja epidemije koronavirusne bolesti, nakon studenog 2020., kada je banka donirala 200.000 kuna za nabavu nužne medicinsko-tehničke opreme.


Erste banka, odgovoran dionik društva
– Kao odgovoran dionik društva, Erste banka prepoznala je važnost zajedničke borbe u suzbijanju epidemije koronavirusa, stoga ova donacija Općoj bolnici Zadar predstavlja nastavak do sada poduzetih nastojanja banke. Nadamo se da će nabavka potrebnih medicinskih kreveta, u trenucima kada je važno osigurati kvalitetan i dostatan bolnički smještaj, dodatno unaprijediti liječenje pacijenata naše županije. Koristim priliku kako bih zahvalio i svom medicinskom i pomoćnom osoblju te svima uključenima u suzbijanje epidemije na značajnim naporima koje su uložili, jer njihov trud i nastojanje zaslužuje svako poštovanje, ističe Šime Kevrić, direktor Sektora malih i srednjih klijenata regije Jug Erste banke, koja je do sada Općoj bolnici Zadar za napore oko liječenja koronavirusa donirala preko 300.000 kuna.