Medicinska škola radit će u jednoj smjeni, na praktičnoj lokaciji blizu bolnice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Nekadašnji hotel Čazma - škola zadarskih medicinara
Za sada se projektni zadaci izvode u dinamici koju smo planirali. Raspisan je natječaj za izvođača radova, a nakon odabira izvođača potpisuje se ugovor o izvođenju radova. Mislim da bi se to trebalo realizirati do kraja proljeća, poručila je Basioli
Marin GOSPIĆ
Zgrada bivšeg hotela Čazma i Srednjoškolskog đačkog doma uskoro će postati Medicinska škola Ante Kuzmanića

Medicinska škole Ante Kuzmanića Zadar, koja je 2018. godine proglašena Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva za pet županija, uskoro će dobiti novu zgradu. Prije nekoliko je dana otvoren natječaj za izbor izvođača radova na zgradi bivšeg hotela Čazma i Srednjoškolskog đačkog doma, koja bi do kraja rujna sljedeće godine trebala postati novim domom zadarskih medicinara. Škola će fokus svog djelovanja usmjeriti na unaprjeđenje postojećih programa u skladu sa suvremenim potrebama tržišta rada i gospodarstva uz uvođenje novih programa obrazovanja i osposobljavanja.

Poboljšanje uvjeta rada i učenja

Ravnateljicu Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar Anitu Basioli upitali smo koliko njoj, njezinim kolegama i učenicima znači preseljenje u novu zgradu.
- Znači nam mnogo jer će uvelike olakšati rad svim djelatnicima škole, a boravak u školi učenicima će biti još zanimljiviji i lakši. Preseljenjem u novi objekt stvorit će se bolji uvjeti za uvođenje novih programa obrazovanja i usavršavanja, što je posebno važno kad se u obzir uzme činjenica kako je naša škola Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu, čime se pridonosi modernizaciji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti, kazala je Basioli i naglasila kako će se, osim toga, poboljšati i radni uvjeti osoblja, a time i kvaliteta izvođenja nastave.
- Za sada se projektni zadaci izvode u dinamici koju smo planirali. Raspisan je natječaj za izvođača radova, a nakon odabira izvođača potpisuje se ugovor o izvođenju radova. Mislim da bi se isto trebalo realizirati do kraja proljeća, poručila je Basioli.
Škola projekt vrijedan više od 48 milijuna kuna provodi u partnerstvu sa svojim osnivačem Zadarskom županijom i Medicinskom školom u Rijeci, te sa suradnicima Hrvatskom obrtničkom komorom - Obrtničkom komorom Zadarske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Zadar, Srednjom školom Biograd na Moru, Hrvatskom gospodarskom komorom i tvrtkom Fizio Vita d.o.o.

Povećanje kapaciteta

Projektom su osigurana sredstva za adaptaciju i dogradnju Medicinske škole Zadar na novoj lokaciji, zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koju bi se u cijelosti izmjestila Medicinska škola.
- Nova lokacija nije odabrana slučajno već iz razloga što se na udaljenosti manjoj od 200 metara nalaze ustanove koje služe kao vježbovni poligon škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama, te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem osigurava, poručila je Basioli te podsjetila kako se navedenim projektom uspostavlja infrastruktura za modernizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja prilagođenog potrebama gospodarstva uz poticanje inkluzivnosti.
- Uzimajući u obzir ograničavajuće prostorne kapacitete zbog čega se nastava izvodi u dvije smjene i međusmjeni, nužno je preseljenje na novu lokaciju kojim bi se osigurao rad u jednoj smjeni te se time omogućio dodatan prostor za rad i odvijanje novih programa koje će škola kao RCK uvrstiti u svoj program rada. Kako na trenutnoj lokaciji nema prostora za daljnje širenje i povećanje kapaciteta koji su nam potrebni i za uvođenje novih programa, nužno je preseljenje na novu lokaciju s ciljem osiguravanja kvalitete i kontinuiteta rada RCK-a, pojasnila je Basioli i dodala kako će se jednosmjenskim izvođenjem nastavno-obrazovnih programa omogućiti da se u poslijepodnevnoj smjeni prostori škole koriste za odvijanje programa osposobljavanja i cjeloživotnog obrazovanja, čime će se podići funkcionalnost samog objekta škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)