Uređenje središnjeg obalnog pojasa u Starigradu Paklenici 1,3 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na sjednici nabrojane aktualne aktivnosti te donesene odluke
Kao važna donesena je Odluka o radovima na uređenju središnjeg obalnog pojasa. Naime, Općina Starigrad pristupa radovima na uređenju spomenutog pojasa u naselju Starigrad Paklenica – podfaza 1, a procijenjena vrijednost radova iznosi 1.300.000,00 kuna (bez PDV-a)
Ivan ČORIĆ
Provode se aktivnosti vezane za luku Starigrad za koje će biti nužno pristupiti izmjenama i dopunama Urbanističkog plana

Sjednica starigradskog Općinskog vijeća održana je 28. veljače 2022. godine. Načelnik Krste Ramić prije radnog dijela sjednice izvijestio je vijećnike o tome kako su radovi na groblju u Selinama u završnoj su fazi, a u tijeku je analiza ponuda za izgradnju nogostupa na natječaju koji provode Hrvatske ceste. Izvode se radovi na sanaciji sekundarne vodovodne mreže na Putu Plantaže, Tribljanskoj ulici, Ulici Stipana Bušljete u Selinama, u Ulici Ante Starčevića.

Građevinska dozvola za novu školu

- Izdana je lokacijska dozvola za podvelebitski vodovodni pravac za očekivati je građevinsku dozvolu do kraja godine, planira se uređenje Društvenog doma, provode se aktivnosti vezane za Luku Starigrad za koje će biti nužno pristupiti izmjenama i dopunama Urbanističkog plana, planira se i dalje asfaltiranje ulica, traži se rješenje za sufinanciranje čuvanja djece jasličkog uzrasta, za novu školu u Starigradu izdana je građevinska dozvola te se čeka objavljivanje natječaja za dobivanje sredstava iz EU fondova za izgradnju škole, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljen je projekt izrade dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u Selinama, provedene su izmjene i dopune Prostornog plana te se provodi katastarska izmjera unutar granica Nacionalnog parka Paklenica, nabraja se u priopćenju sa sjednice Općinskog vijeća.
Donesen je i niz odluka.
Odluka o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Starigrad
Temeljem članka 17. stavka 3. alineje 7. Zakona o sustavu civilne zaštite (»Narodne novine« broj 82/15, 118/18, 31/20 i 20/21) izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave izrađuje i dostavlja predstavničkom tijelu prijedlog procjene rizika od velikih nesreća, te temeljem članka 17. stavka 1. alineja 2. predstavničko tijelo donosi procjenu rizika od velikih nesreća.

Imenovanje ulica

Procjena rizika od velikih nesreća za područje Općine Starigrad izrađena je sukladno Smjernicama za izradu procjene rizika od velikih nesreća za područje Zadarske županije.
Za područje Općine Starigrad su definirani sljedeći rizici koji su se obradili u okviru ove procjene rizika: potres, požar otvorenog tipa, ekstremne temperature, epidemije i pandemije i poplava.
Donesena je i Odluka o imenovanju ulica u Općini Starigrad.
- Ulica u naselju Starigrad i dio dosadašnje ulice 7. Domobranske pukovnije, pripaja se ulici Planinske satnije, prema katastarskom presliku u privitku. Dosadašnja Ulica Dadići u naselju Seline pripaja se ulici Put Dadići Škiljići, prema katastarskom presliku u privitku.
Odlukom se utvrdilo i da nekretnina označena kao čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2 ne predstavlja javno dobro u općoj uporabi, te se ukida status javnog dobra u općoj uporabi čest. br. 5146 k.o. Seline, put površine 417 m2.
Kao važna donesena je Odluka o radovima na uređenju središnjeg obalnog pojasa. Naime, Općina Starigrad pristupa radovima na uređenju spomenutog pojasa u naselju Starigrad Paklenica – podfaza 1, a procijenjena vrijednost radova iznosi 1.300.000,00 kuna (bez PDV-a).

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno