Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nediljko Bubnjar novi predsjednik HDZ-a Općine Škabrnja

02.04.2012. 22:00
Nediljko Bubnjar novi predsjednik HDZ-a Općine Škabrnja


Bubnjar je osvojio 55 glasova, dok je njegov protukandidat Marko Ivković, aktualni predsjednik škabrnjskog HDZ-a, dobio 28 glasova nazočnih članova stranke iz Škabrnje i Prkosa


Novi predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Škabrnja je bivši načelnik Nediljko Bubnjar, s osvojenih 55 glasova, dok je njegov protukandidat Marko Ivković, aktualni predsjednik škabrnjskog HDZ-a, dobio 28 glasova nazočnih članova stranke iz Škabrnje i Prkosa.
Nediljko Bubnjar je bio šest godina predsjednik HDZ-a Škabrnje. Međutim, nakon načelničkog poraza na lokalnim, prvim neposrednim izborima održanim prije tri godine, na sugestiju Županijskog odbora HDZ-a u lipnju mjesecu 2010. godine dao je ostavku. Umjesto Bubnjara za predsjednika je mladi direktor novoosnovane Poljoprivredne zadruge Škabrnja Marko Ivković, koji u ovom mandatu obnaša dužnost predsjednika Općinskog vijeća, u kojem sa 7 vijećnika predstavničku vlast ima HDZ, dok HSP i HSS imaju po dva vijećnika. Izvršnu vlast obnaša nezavisni načelnik Luka Škara, na lokalnim izborima kandidat koalicije HSS-HSP.
Inače, tijekom šestogodišnjeg načelničkog i predsjedničkog mandata te predizborne kampanje za načelnika na lokalnim izborima u mjesecu svibnju 2009. godine Nediljku Bubnjaru mnogo se toga stavljalo na teret. Ništa od spominjanog nije mu dokazano, osim činjenice da je nakon izbornog poraza iza njega ostao priličan broj realiziranih i započetih komunalnih i infrastrukturnih projekata koji su omogućili da Škabrnja bude poželjno mjesto za život.
Hoće li se u Škabrnji nakon “iznenađujuće” pobjede Nediljka Bubnjara u općinskom HDZ-u baviti sami sa sobom ili će zajedničkim snagama krenuti u pripreme za predstojeće lokalne izbore, vrlo brzo će se vidjeti.