Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

SLUČAJ ROTOR Baus Dukiću: “Osjećate li krivnju jer ste dopustili nebuloznu sramotu s tom prometnicom?”; Dukić: “I ja imam nekih zamjerki, ali pričekajmo malo!”

03.04.2019. 13:39
SLUČAJ ROTOR Baus Dukiću: “Osjećate li krivnju jer ste dopustili nebuloznu sramotu s tom prometnicom?”; Dukić: “I ja imam nekih zamjerki, ali pričekajmo malo!”


Pitanjem gradskog vijećnika Akcije mladih Antonija Bausa o rekonstrukciji Ulice Nikole Šubića Zrinskog započeo je današnji Aktualni sat Gradskog vijeća Grada Zadra. 
Baus je pitao gradonačelnika tko je projektant tih radova, koliko je trajalo ishođenje dokumentacije i je li napravljena prometna studija kojom se opravdava rušenje rotora i gradnja semaforiziranog raskrižja, a ukazao je i na loše rješenje za nogostup uz tu četverotračnu cestu.  
– Osjećate li krivnju jer ste dopustili nebuloznu sramotu s tom prometnicom? Pa minimalna širina nogostupa po zakonu je 1,5 metar, a da ne govorimo o zelenom pojasu ili biciklističkim stazama, upitao je Baus gradonačelnika Branka Dukića od kojeg je dobio odgovor kako on nema ovlasti za te radove. 
– Rekonstrukcija i izgradnja su pod ingerencijom Hrvatskih cesta. I ja imam nekih zamjerki, raspravljamo o korekcijama, ali vjerujem struci. Prema nekim studijama ispada da će biti bolje. Sačekajmo malo pa ćemo vidjeti jesu li stručnjaci pogriješili ili nisu, odgovorio je Dukić izražavajući nadu da će se na dijelu nedaleko rotora uskoro "dogoditi i projekt Vrata Zadra". A taj projekt spomenuo je i nakon upita Violete Valjan Vukić (HDZ) o naznakama da bi se uskoro našlo i neko rješenje za zgradu uz Jazine u vlasništvu MORH-a. Dukić je kazao kako su u tijeku pregovori s MORH-om, ali i Ministarstvom državne imovine oko vlasništva na dijelu na kojem je predviđen projekt Vrata Zadra.