Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Berba medalja zadarskih veslača na otvaranju sezone

03.04.2021. 08:01


Veslači Jadrana krenuli su u novu veslački sezonu nastupom na prvoj regati Kupa Dalmacije – Memorijalu Zlatka Celenta, koja je održana u Splitu. Regata je nakon dva odgođena termina uspješno organizirana, unatoč problemima s kojima se susreću svi veslački klubovi i sport općenito u okolnostima epidemije korona virusa. Ovoga puta je i vrijeme išlo na ruku veslačima pa je natjecanje održano u gotovo idealnim uvjetima na regatnoj stazi u Spinutu. Provodile su se stroge epidemiološke mjere, a natjecanje je održano bez gledatelja.


Pet kompleta
Veslači zadarskog Jadrana osvojili su petnaest medalja, od čega pet prvih, pet drugih i pet trećih mjesta te zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku regate iza splitskog Mornara koji je bio bolji za četiri boda. Ostvarene su i ukupne pobjede u kategorijama mlađih juniora i kadeta. Prva mjesta osvajali su: juniorski dvojac na pariće u sastavu Sara Žuvanić i Natali Pera, osmerac mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Antonio Pavlović, Đani Švenjak, Roko Skočić, Lovre Kurtin, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić i Toma Rogić, kadetkinja Augustina Mihatov u samcu te kadetkinje Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće.


Slijedi Šibenik
Druga mjesta zauzeli su: junior Filip Mijić u samcu, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniorki, kadet Bartol Cuković u samcu, kadeti Toni Čurković i Rafael Brkić u dvojcu na pariće te u Gig četvercu mlađih kadeta Franko Božić, Niko Skočić, Filip Matešić, Carl Neher i kormilar Nikica Ćurko. Treći su bili Petar Miloš i Ivan Mustać u juniorskom dvojcu bez kormilara, Sara Žuvanić te Luka Ivković u juniorskim samcima u ženskoj i muškoj konkurenciji, Lovre Kurtin, Roko Skočić, Duje Kanjer i Đani Švenjak u četvercu na pariće mlađih juniora te Gig četverac starijih kadeta u sastavu Marino Hrboka, Mateo Matešić, Niko Modrić, Enzo Melada i kormilar Franko Božić. Četvrta mjesta osvojili su Natali Pera u samcu juniorki te Lovre Kolega u samcu mlađih kadeta dok su peti bili Frane Bencun u samcu juniora i Maris Milin u samcu seniorki. S veslačima Jadrana u Splitu su bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin. Sljedeća regata za Kup Dalmacije trebala bi se održati u Šibeniku, ako to dopusti epidemiološka situacija. (VK Jadran)




15 medalja
Mladi zadarski veslači u Donatov grad su se vratili s pet zlatnih, pet srebrnih i pet brončanih kompleta odličja