Berba medalja zadarskih veslača na otvaranju sezone

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
VESLANJE - Plodan nastup VK Jadran na Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu
Autor: 
U gotovo idealnim vremenskim uvjetima na regatnoj stazi u Spinutu, veslači najstarijeg djelatnog sportskog društva u Zadru osvojili su čak 15 odličja
PETAR MILIN/VK JADRAN
Osmerac mlađih juniora VK Jadran ostavio je konkureciju iza sebe

Veslači Jadrana krenuli su u novu veslački sezonu nastupom na prvoj regati Kupa Dalmacije - Memorijalu Zlatka Celenta, koja je održana u Splitu. Regata je nakon dva odgođena termina uspješno organizirana, unatoč problemima s kojima se susreću svi veslački klubovi i sport općenito u okolnostima epidemije korona virusa. Ovoga puta je i vrijeme išlo na ruku veslačima pa je natjecanje održano u gotovo idealnim uvjetima na regatnoj stazi u Spinutu. Provodile su se stroge epidemiološke mjere, a natjecanje je održano bez gledatelja.

Pet kompleta

Veslači zadarskog Jadrana osvojili su petnaest medalja, od čega pet prvih, pet drugih i pet trećih mjesta te zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku regate iza splitskog Mornara koji je bio bolji za četiri boda. Ostvarene su i ukupne pobjede u kategorijama mlađih juniora i kadeta. Prva mjesta osvajali su: juniorski dvojac na pariće u sastavu Sara Žuvanić i Natali Pera, osmerac mlađih juniora Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Antonio Pavlović, Đani Švenjak, Roko Skočić, Lovre Kurtin, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac bez kormilara mlađih juniora Dominik Ferjančić i Toma Rogić, kadetkinja Augustina Mihatov u samcu te kadetkinje Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće.

Slijedi Šibenik

Druga mjesta zauzeli su: junior Filip Mijić u samcu, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniorki, kadet Bartol Cuković u samcu, kadeti Toni Čurković i Rafael Brkić u dvojcu na pariće te u Gig četvercu mlađih kadeta Franko Božić, Niko Skočić, Filip Matešić, Carl Neher i kormilar Nikica Ćurko. Treći su bili Petar Miloš i Ivan Mustać u juniorskom dvojcu bez kormilara, Sara Žuvanić te Luka Ivković u juniorskim samcima u ženskoj i muškoj konkurenciji, Lovre Kurtin, Roko Skočić, Duje Kanjer i Đani Švenjak u četvercu na pariće mlađih juniora te Gig četverac starijih kadeta u sastavu Marino Hrboka, Mateo Matešić, Niko Modrić, Enzo Melada i kormilar Franko Božić. Četvrta mjesta osvojili su Natali Pera u samcu juniorki te Lovre Kolega u samcu mlađih kadeta dok su peti bili Frane Bencun u samcu juniora i Maris Milin u samcu seniorki. S veslačima Jadrana u Splitu su bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin. Sljedeća regata za Kup Dalmacije trebala bi se održati u Šibeniku, ako to dopusti epidemiološka situacija. (VK Jadran)


15 medalja

Mladi zadarski veslači u Donatov grad su se vratili s pet zlatnih, pet srebrnih i pet brončanih kompleta odličja

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno