Očišćena plaža Bošana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
mladi
Mladi su nakupili pune vreće smeće

Povjerenstvo za provedbu Projekta "Biograd zdravi grad", nastavlja s planom i programom predviđenim aktivnostima. Kao što je poznato grad Biograd u mreži je hrvatskih Zdravih gradova od pretekle godine, a do danas je odradilo nekoliko kvalitetnih aktivnosti vezanih uz projekt koji bi trebao doprinijeti zdravijem i kvalitetnijem življenju.

Nakon što je organizirana akcija "Kretanjem do zdravlja", a kojoj se odazvao veliki broj mladih i onih starijih Biograđana te s biciklima i pješačenjem posjetio kamp Sveti Dominik, organizirano je i čišćenje plaže Dražica te nekoliko dogovora o konkretnim aktivnostima koje bi se još mogle realizirati. Jedna od aktivnosti, a u koju se uključio veći broj sudionika, održana je na biogradskoj plaži Bošana.

Tako su plažu koja je ove godine po prvi put dobila Plavu zastavu, aktivisti temeljito očistili u onom predjelu koji nije baš njezin centralni dio pa je samim tim malo i zapuštenija.

U akciji su uz članove povjerenstva Zdravi grad sudjelovali i djelatnici biogardske Bošane, članovi ekoudruge, ronilački klub te članovi društva Naša djeca. Očišćeno je oko sedamdesetak metara plaže s koje su odstranjeni suha trava i drača koja može u ovim ljetnim danima biti posebno opasna te prikupljeno dosta otpada od čega najviše tetrapaka i plastične ambalaže, raznih žica i odbačenih papirnatih maramica i vrećica od hrane. Istovremeno djelatnici Bošane skupljali su krupnije gromade kamenja na samom ulazu u more, a također i okopali te podrezali grane stabala zasađenih na plaži.

Ova akcija pokazala je složnost u nastojanju da se grad učini ljepšim i zdravijim. No, na kulturu življenja, a u skladu s tim i očuvanja okoliša kod većeg djela ljudi bilo domaćih ili gostiju, još uvijek se nažalost ne može utjecati, zaključili su aktivisti ove akcije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno