Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ZA PRAKTIČNU NASTAVU Novi kamion za obuku učenika vrijedan 577 tisuća kuna

03.07.2020. 09:52


Županija je osnivač Strukovne škole na koju smo vrlo ponosni i Županija potpomaže i financira upravo deficitarna zanimanja, a jedno od njih je i vozač. Kako bi pružili našim učenicima i ovaj važan, drugi dio nastave – praktični, mi smo se kao Županija odlučili na ovaj iskorak i financirali ovaj kamion vrijedan 577 tisuća kuna i još trebamo financirati i tehnički pregled. No, Županija brine i o drugim školama. Neki dan smo imali i lijep primjer u Biogradu, a riječ je također, o strukovnoj školi gdje smo učenicima omogućili još kvalitetniju strukovnu nastavu za deficitarna zanimanja koja su nam jako važna, a pomažemo i drugim školama, rekao je župan Božidar Longin u povodu primopredaje vrijednog kamiona namijenjenog za praktičnu nastavu zanimanja – vozač u zadarskoj Strukovnoj školi Vice Vlatkovića.
Naglasio je kako više ni sam ne zna koje je to vozilo u nizu, od vozila Hitne pomoći, ambulantnih i bolničkih vozila koje su nabavili u svom mandatu za čijeg trajanja nije kupljen, ni nabavljen niti jedan automobil za potrebe Županije.
Župan Longin je još dodao kako je riječ o dvadesetom vozilu koje je Županija kupila, a koje će služiti za potrebe školstva, zdravstva i za niz drugih ustanova.
– Mislim da je to dobro, a kad zatvorimo taj ciklus potreba, onda ćemo tek razmišljati o nama u Županiji – zaključio je župan Longin, dok je ravnatelj Strukovne škole Tihomir Tomčić najprije zahvalio Zadarskoj županiji i županu Longinu na novom kamionu jer su na taj način omogućili opstojnost programa iz cestovnog prometa, ali i programa vozača motornog vozila ne samo u njihovoj školi, već i u županiji.
– Ovo je zaista deficitarno zanimanje, a sad imamo uvjete za sljedećih 15 godina da možemo mirno realizirati edukaciju naših učenika – vozača. U cijeloj priči će pomoći i naš Regionalni centar kompetentnosti, a upravo u petak idemo u Zagreb potpisati drugi poziv jer će naši vozači i kroz tu opremu jednim dijelom, što se tiče motornih vozila, stjecati kompetencije i vještine koje su im potrebne da budu stvarno pravi vozači, rekao je ravnatelj Tomčić dodajući, kako su kroz projekt i opremanje Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu, mislili i na druge škole, one u Benkovcu, Obrovcu, Biogradu, pa čak i u Gospiću jer pola milijuna kuna ide za pokretni kabinet hidraulike i informatike i najvjerojatnije će ga razvijati u novom kamionu koji neće biti samo za 45 sati praktične nastave, nego će u njega instalirati i opremu. Kamion će odvesti, primjerice, u Benkovac gdje će biti tjedan dana i učenici će se moći educirati.