Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Večer folklora u Bibinjama okupila tisuću posjetitelja

Autor: Velimir Brkić

02.08.2008. 22:00
Večer folklora u Bibinjama okupila tisuću posjetitelja

Foto: Filip BRALA



Kulturno-umjetnička manifestacija “Večer folklora” privukla je u bibinjsku povijesnu jezgru oko tisuću posjetitelja. KUD Ivan Goran Kovačić, Općina Bibinje i Turistička zajednica organizatori su ove manifestacije na kojoj su pored domaćina nastupile folklorne grupe iz Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije te iz Mađarske.
Pod voditeljskom palicom Katarine Kandić, predsjednice TZO Bibinje, na bibinjskoj pozornici izmjenjivali su se KUD-ovi Kveštura iz Dikla, Gradina iz Polače, Radovin iz Radovina, Komaštre iz Ogorja u Općini Muć (Dalmatinska zagora) te KUD Koljnof, bibinjski dragi prijatelji iz mađarskog sela gradišćanskih Hrvata kao i domaći KUD Ivan Goran Kovačić, Veseli Bibinjci meštra Šime Šimunića.
Igralo se, kolalo, plesalo i pjevalo u brižno očuvanim narodnim nošnjama. Domaćini predvođeni trojicom Šimunića, Šimom, Ninom i Ivanom, turističkim, općinskim i komunalnim djelatnicima, volonterima i entuzijastima dali su sve od sebe kako bi večer protekla u najboljem raspoloženju.
 Bibinjski i ljubitelji etnobaštine, gosti, uzvanici i turisti raširenih su ruku dočekali sve one koji folklornu tradiciju svojih starih žele sačuvati od propasti.
Kolanje i pjesma nastavljeni su i nakon službenog dijela programa, uz obilnu hranu i piće, a zatim je pjesma potekla bibinjskim kalama i kaletama.