Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Petani, Filipi i Miočić na postolju

02.08.2010. 22:00
Petani, Filipi i Miočić na postolju


U nedjelju je odvožena 17. velika nagrada Loborike, međunarodna biciklistička utrka na kojoj su BK Sveti Donat predstavljali juniori: Josip Miočić, Stipe Filipi i Bartol Novak, dok je boje zadarskog kluba u kategoriji žena branila Antonija Stipaničev. Na dionici dugoj 90 km (10 krugova) Stipe Filipi uspijeva se odvojiti od vodeće skupine, međutim ubrzo ga sustiže skupina vozača koja će odlučivati o pobjedniku. U završnom sprintu najbrži je bio Slovenac Andrej Rajšp, prvak Slovenije iz KK TBP Lenart. Stipe Filipi i Josip Miočić ciljem su prošli drugi, odnosno treći u vremenu pobjednika. Bartol Novak osvojio je deseto mjesto. Utrka se bodovala i za Kup Hrvatske te je u ukupnom plasmanu Stipe Filipi drugi, a Josip Miočić četvrti.
Žene su vozile šest krugova dužine 54 km. Nakon izjednačenog starta Maja Marukić iz BK Kalorija preuzima vodstvo i ne ispušta ga sve do kraja utrke kada osvaja uvjerljivo prvo mjesto. Antonia Stipaničev na cilj je stigla u pratećoj grupi i u završnom sprintu osvojila četvrto mjesto, tj. ukupno peto. Od hrvatskih vozačica bila je treća što joj je donijelo bodove za Kup Hrvatske.
Sljedeći nastup Sv. Donat očekuje u nedjelju u Rivignanu (Italija) gdje će u suradnji sa šibenskom Forticom predstavljati reprezentaciju Dalmacije.
U nedjelju je u Pazinu održana šesta ovogodišnja utrka za Kup Hrvatske u Cross-country biciklizmu. U kategoriji vozača do 15 godina Dominik Petani, član Zadra, došao je do treće ovogodišnje pobjede na XC utrkama. Najdužu ovogodišnju stazu u kalendaru Cross-country utrka (8 krugova po 1 km) Petani je svladao za 20 minuta i 50 sekundi i ostavio iza sebe domaće vozače Sandija Bažona i Marka Bertetića, koji su mu i glavni konkurenti za osvajanje Kupa Hrvatske u XC biciklizmu.
Do kraja sezone su ostale još dvije bodovne XC utrke i mladi Zadranin ima velike šanse za osvajanje prvog mjesta s obzirom da se za pobjedu u Kupu Hrvatske računa šest najboljih plasmana od osam utrka, a zbog obaveza na cestovnim utrkama Petani je za razliku od svojih konkurenata dosad nastupio na samo četiri XC utrke. Petani trenutačno vodi i u poretku za cestovni Kup Hrvatske, te bi do kraja ove sezone mogao ostvariti pravi pothvat i osvojiti naslove i u cross-country i cestovnom biciklizmu.
Trenutačni redoslijed u Kupu: Marko Bertetić (MTB Istra Pazin) 135 bodova (6 utrka), Dominik Petani (Zadar) 110 (4), Sandi Bažon (MTB Istra Pazin) 105 bodova (5 utrka)….
U kategoriji rekreativaca niz dobrih rezultata nastavio je i Ivan Ražov koji je u konkurenciji 17 vozača osvojio 2. mjesto.


 BICIKLIJADA KNIN-ZADAR


Biciklistički klub Zadar poziva zainteresirane biciklističke rekreativce da se u povodu Dana domovinske zahvalnosti prijave za biciklijadu Knin – Zadar koja će se održati u četvrtak 5. kolovoza. Informacija o biciklijadi mogu se dobiti na internet stranici www.bkzadar.hr