Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tomislavu Braliću uručena nagrada za doprinos i promicanje bibinjskog turizma

03.08.2018. 11:04
Tomislavu Braliću uručena nagrada za doprinos i promicanje bibinjskog turizma


Nakon iznimno uspješnog srpnja, kolovoz u Bibinjama donosi pregršt dobre glazbe, spize i svima već poznatih klapskih druženja. Tako je sinoć na Trgu Sri Sela nastupila najpopularnija klapa u Hrvatskoj – Klapa Intarade i Tomislav Bralić. Ovoga puta Tomislav je sa svojom Klapom svojim Bibinjcima doveo i čitav orkestar koji ih prati na svim velikim koncertima u svim većim arenama diljem svijeta. Bibinjci su mu uzvratili i uručili posebnu plaketu za sav doprinos koji je Tomislav Bralić sa svojom klapom napravio za bibinjski turizam. Nagradu, rad kipara Andreja Rendića uručio mu je predsjednik turističke zajednice Jure Fuzul.
– Koristim priliku da uručim ovu plaketu i zahvalnicu Tomislavu Braliću i Klapi Intrade za sav doprinos u promicanju kulturnih i destinacijskih vrijednosti Općine Bibinje i za sve ono što je napravija za naše misto, Tome hvala ti na svemu – rekao je prilikom uručenja nagrade Turističkog vijeća Općine Bibinje, direktor TZ-a Jure Fuzul.
– Fala svima, meni je ovo velika čast i odgovornost, ja sam samo rekao da ću na svakom koncertu po cilom svitu pozivati ljude da dođu u Bibinje, Zadar, Dalmaciju i cilu Hrvatsku. Klapa Intrade i ja to nastojimo činiti kroz pismu – rekao je Tomislav Bralić, te ispričao anegdotu nedavno preminulog Olivera Dragojevića koji je prilikom preuzimanja nagrade u svom rodnom gradu Veloj Luci rekao ˝prije su se ljudi slikali s tovarima a danas se slikaju sa mnom˝. Svog prijatelja Olivera prisjetili su se nekoliko puta, tako je Tomislav Bralić pozvao publiku da mu pomognu otpjevati pjesmu, inače duet s Oliverom – Škrinju ljubavi. Publika je s Klapom Intrade pjevala njihove najveće hitove puna dva sata. Nakon koncerta brojni obožavatelji imali su priliku fotografirati se s Tomislavom Bralićem, među njima prednjačili su gosti iz Slovenije koji klapu Intrade obožavaju.
Kolovoz u Bibinjama nastavlja se brojnim događanjima, tako će se večeras ispred crkve Sv. Roka s početkom u 21 sat, stariji Bibinjci prisjetiti kako se nekada živjelo na ˝Večeri Bibinjskih uspomena˝. U subotu, 04. kolovoza slijedi nam tradicionalna smotra folklora koja će se ove godine održati 15. godinu za redom. Početak je u 20:30, na Trgu Sri Sela. Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti održat će se turnir u odbojci na pijesku ˝Hvala branitelji˝ na plaži Punta. Na Frnaži tradicionalno će se peći vol na ražnju, dok će posjetitelje zabavljati Vista band, na Talinama spremat će se lovački stol dok će u 22 sata na sportskom centru koncert održati Opća opasnost.
Idućeg tjedna započet će klapski tjedan u Bibinjama, tako će 07. kolovoza nastupiti Klapa Iskon, istog dana započet će i gastro manifestacija ˝Bibinjski gušti˝ koja će trajati sve do  09. kolovoza, kada će svoj koncert imati ženska Klapa Garofuli koje će tako proslaviti svoj 28. rođendan, dok će se 11. kolovoza održati po 38. put jedna od najstarijih smotri klapa u Hrvata – Raspivano Bibinje na kojoj će nastupiti pobjednici FDK Omiš 2018. – Klapa Stine.
Djeca će 12. kolovoza moći uživati u gusarskim ljetnim igrama, dok će 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe Bibinjce i njihove goste u iščekivanju fešte sv. Roka – zaštitnika Bibinja zabavljat će Grupa Forum, točno u ponoć očekuje se i tradicionalni veliki vatromet. Na sam dan fešte sv. Roka zabava se nastavlja uz Grupu Dalmatino i popularnog splitskog pjevača Giuliana. Ulaz na sva događanja je besplatan. Nakon Fešte sv. Roka posjetitelji će moći uživati uz nastupe Grupe Hot Stuff, Dilema i Lanterna, dok će se 19. kolovoza održati Filmska večer na Trgu Franje Tuđmana.