Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prostorni planovi uvode red u prostor

Autor:

02.09.2008. 22:00
Prostorni planovi uvode red u prostor

Foto: Adam VIDAS



Ujedno će se na ovaj način prekinuti špekulacije da su se planovi radili zbog privatnih interesa. Tim više je bila bitna odluka Gradskoga vijeća o izradi planova. Čudno je da su pojedini vijećnici bili protiv odluke o izradi planova, ali valjda su imali svoje razloge koji su nama nerazumljivi, rekao je gradonačelnik Bukša
Grad Pag objavio je natječaj o izradi UPU-a Paga, Dinjiške i Vlašića, a radi se o planovima čija će se izrada u cijelosti financirati iz gradskog proračuna.
Osim ta tri važna detaljna plana raspisan je i natječaj za UPU Šimuna, Proboja i Paških rebara III koje će u cijelosti financirati zainteresirani investitori s kojima je potpisan sporazum o financiranju, potvrdio je gradonačelnik Paga Andreja Bukša.
On je istaknuo kako se konačno počinje realizirati Prostorni plan i to će biti sigurno veliki poticaj i iskorak u razvoju grada Paga.
– Ujedno će se na ovaj način prekinuti špekulacije da su se planovi radili zbog privatnih interesa. Tim više je bila bitna odluka Gradskoga vijeća o izradi planova. Čudno je da su pojedini vijećnici bili protiv odluke o izradi planova, ali valjda su imali svoje razloge koji su nama nerazumljivi, rekao je gradonačelnik Bukša.
Važno je reći kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u srpnju donesena odluka da se ide u izradu UPU-a grada Paga, Poslovne zone Pag 1 i Pag 2, turističkih zona Kotica, Zameti, Bok, Luže, Paška rebra 2 – uvala Tri boka, Paška rebra 3 – zapad, Paška rebra istok, Paška rebra 4, Magaši, Moravčići, Čunji, Stražica, Smokvica, Konjska, Suha punta te za naselja Bošana, Sveta Marija, Sveti Marko, Gorica, Smokvica, Maletinac, Vrčići, Stara Vas, Dinjiška, Miškovići, Vlašići, Šimuni i Proboj.
Tu odluku svojim glasom podržala je većina vijećnika budući da je to prema njihovom mišljenju i obrazlaganju za područje grada Paga izuzetno važno. Gradonačelnik Bukša je tada u svom obrazlaganju istaknuo kako se donošenjem odluke o izradi velikog broja planova ispunjava svrha planiranja, jer se izradom planova investitorima omogućuje gradnja, a gradu Pagu je cilj poticati gradnju i to prije svega turističku.
Prema mišljenju čelnih ljudi grada Paga izrada detaljnih planova je nužna kako bi se konačno definirala izgradnja i dovelo reda u prostor. Znači radi se o razvojnom dokumentu kojim se određuju smjernice gradnje, ali izradom detaljnih planova direktnu korist imat će i gradski proračun. Tim sredstvima bit će omogućena daljnja investicija u gradske projekte te uređenje i uljepšavanje grada i njegovog šireg područja.
Budući da je pred Gradom Pagom veliki posao, konačna vrijednost izrade detaljnih planova znat će se nakon završetka natječaja.