Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Davidu Bajlu bronca i momčadsko zlato

Autor: Joško Gatara

02.09.2009. 22:00
Davidu Bajlu bronca i momčadsko zlato


Natjecatelji Zubatca donekle su zadovoljni učinkom, dok ostali zadarski ribolovci misle da im ovog puta ribolovna sreća nije bila baš naklonjena


Rujanski dani donijeli su i mnoga zbivanja u sportskom ribolovu. Naime, započinju brojna međužupanijska prvenstva za sve kategorije u svim disciplinama. Prvo od takvih natjecanja održano je prošlog vikenda u Vrsaru u Istri, gdje se okupilo 47 natjecatelja iz svih jadranskih županija. Natjecali su se seniori u lovu štapom iz brodice iz 27 ribolovnih društava i klubova.
Na međužupanijskom prvenstvu u Vrsaru nastupili su i ribolovci zadarskih Zubaca i Donata. Boje Zubaca branili su David Bajlo, Marko Sikirić i Slavko Štrkalj, dok su za Donat nastupili Tomislav Štrkalj, Fahir Muslić i Jusif Kaiber.
Među vrlo jakom konkurencijom, ali i zbog vrlo i ne baš sklonog ribolovnog područja, zadarski ribolovci ostvarili su prosječne rezultate. Od ostalih iskakali su David Bajlo, koji je osigurao treće mjesto i brončanu medalju, i Marko Sikirić, koji je osvajanjem 10. mjesta osigurao nastup i na državnom prvenstvu. Donatovi natjecatelji Tomislav Štrkalj (19), Jusif Kaiber (27) i Fahir Muslić (30) plasirali su se među srednjom ribolovnom elitom. Nisu zadovoljni učinkom, ali niti ribolovnim područjem, koje je ih nije baš dobro poslužilo. Začuđuje plasman starog dobrog majstora tunje Slavka Štrkalja, koji je zauzeo 42. mjesto.
– To je jednostavno nevjerojatno. Nisam odavna doživio ovakvo natjecanje. Prvog dana ulovio sam samo četiri ribe, a drugog 22, što je bilo vrlo slabo. Ali najgore je od svega, što natjecatelj u istoj barci do mene, podizao je i do tri ribe, a ja ih nisam ni osjetio. Jednostavno tim ribama u vrsarskom moru nisam bio drag – kazao je u šali Slavko Štrkalj, nezadovoljan svojim učinkom ali i konstatacijom, da ga ta dva dana natjecanja nije išlo.
Vrlo je simptomatično za to natjecanje, da su oscilacije u ulovu u oba dana bile vrlo velike. Najuspješniji prvog dana bio je Hajrudin Eminović iz cavtatske Bobare, koji je ulovio čak 4.460 grama i bio daleko ispred drugih, a onda drugog dana završio na 19. mjestu, što mu je u konačnom plasmanu donijelo tek 6. mjesto. Isto tako Denis Stolfa iz Lovrate iz Krka prvog dana se plasirao na 27. mjesto a onda je drugog dana premoćno bio prvi. Morao se na kraju zadovoljiti 12. mjestom. Sve to pokazuje da nije odlučivalo samo znanje i iskustvo, već je tu u mnogome odlučivala i ribolovna sreća.
Jedini Zadranin, osvajač brončane medalje, David Bajlo, pokazao je ustaljenu dobru formu i opravdao svoj reprezentativni status. Dobrimk plasmanom na 10. mjesto, Marko Sikirić potvrđuje svoj status dobrog ribolovca i kandidata za državnu reprezentaciju David i Marko u momčadskom poretku, ipak su pokazali, da im kao tandemu još nitko nije ravan. U jakoj ekipnoj, kao i u pojedinačnoj konkurenciji, uspjeli su biti najbolji i s najmanje plasmanskih bodova (35) zauzeti prvo mjesto i zlatna odličja.


 REDOSLIJED




Pojedinačno: 1. Igor Plahuta (Volosko) 6.0, 2. Saša Rašović (Umag) 10.0, 3. DAVID BAJLO (Zubatac, Zadar 11.0), 10. Marko Sikirić (Zubatac, Zadar 24.0), 19. Tomislav Štrkalj (Donat, Zadar) 37.0, 27. Jusif Kaiber (Donat, Zadar) 53.0, 30. Fahir Muslić (Donat Zadar) 61.0, 42. Slavko Štrkalj (Zubatac, Zadar 85.0).
Momčadski: 1. Zubatac Zadar (David Bajlo, Marko Sikirić) 35.0, 2. Lovrata Krk (Mićo Rakić, Denis Stolfa) 40.0, 3. Umag (Saša Rašović, Marijan Novic) 46.0.