Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mnogo je još posla pred Zadranima

Autor: Roman Morović

02.09.2012. 22:00
Mnogo je još posla pred Zadranima

Foto: Zvonko KUCELIN



Detektirali smo neke probleme i ovaj susret nam je dobro došao da ne živimo u zabludi. Kroz lakše i teže utakmice, uz jake treninge tijekom ovih priprema, trebamo izvući maksimum – ističe Ante Nazor, trener Zadra
U drugom pripremnom susretu pred početak nove sezone košarkaši Zadra doživjeli su prvi poraz. Nakon uvjerljive domaće pobjede protiv druge momčadi ruske Samare, poraženi su na gostovanju u Laktašima. Još jedan povratnik u regionalnu ligu, Igokea iz Aleksandrovca, bila je bolja rezultatom 94:66. Susret je prelomljen u drugoj četvrtini, koju su domaći dobili sa 16 razlike (Zadar pet minuta bez koša), te na veliki odmor otišli s velikih 20 poena prednosti. Tu razliku Zadrani u nastavku više nisu mogli dostići, dapače, pali su na konačnih -28. S obzirom da su na put krenuli na dan utakmice, poraz se mogao očekivati, premda možda ne baš tako visokom razlikom. Igokea je upisala i treću pobjedu u pripremnim susretima, nakon rumunjskog Gaz Metana i Partizana u Pioniru, a predvodili su ju bivši igrač Cedevite, centar Corsley Edwards s 15 poena, te Goran Gajović sa 13 i bivši šuter Zadra Siniša Štemberger sa 12 koševa. U zadarskim redovima dvocifreni su bili Kaštropil, Batur i Ervin.
– Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u drugoj četvrtini upali u crnu rupu. Nismo iskontrolirali skok, što je prvi preduvjet za brzu igru kojoj težimo, imali smo previše izgubljenih lopti, naš napad nije bio tečan i tada su nam napravili 20 razlike. Tako je utakmica otišla u neželjenom smjeru i ta se razlika praktički održavala kroz cijelo drugo poluvrijeme. Kada uđeš u takav disbalans, teško se vratiti protiv tako kvalitetnih momčadi – komentirao je dan kasnije Ante Nazor.
Je li Igokea u ovom trenutku doista toliko kvalitetnija momčad ili Zadrani jednostavno nisu dobro reagirali u ovom dvoboju?
– I jedno i drugo. Igokea ima zaista jaku momčad, što su potvrdili nekoliko dana ranije u Beogradu, kada su pobijedili Partizana. A ni mi se nismo snašli u igri. Sada treba treningom i sljedećim pripremnim utakmicama otkloniti sve te žute minute u igri. Detektirali smo neke probleme i ovaj susret nam je dobro došao da ne živimo u zabludi. Kroz lakše i teže utakmice, uz jake treninge tijekom ovih priprema, trebamo izvući maksimum – ističe trener Zadra.


Cibona izgubila od Reala, tuča u Skopju


U drugoj pripremnoj utakmici u Španjolskoj (prvu je izgubila od Unicaje), Cibona je poražena od Real Madrida sa 95:68. U redovima Zagrepčana je Amerikanac Carter postigao 11 poena, dok su Jagodić i Kovačević pridodali po 10, a Real su predvodili Nikola Mirotić sa 28 koševa i Sergio Lull sa 19.
Šokantna je bila prva ovosezonska „prijateljska” utakmica MZT-a. U Skopju je, pred punim tribinama, gostovao ukrajinski Čerkasi, kojeg vodi bivši makedonski izbornik Jovica Arsić, a susret je prekinut u 26. minuti, pri rezultatu 53:49, zbog masovne tučnjave. Najgore je prošao bivši kapetan Zadra Todor Gečevski, koji će zbog ozljede ruke morati pauzirati najmanje dva tjedna, što je čelnike kluba natjeralo da dodatno ubrzaju potragu za još jednim centrom. Radnički iz Kragujevca je u ovosezonskoj premijeri pobijedio imenjaka iz Beograda sa 92:70 (Amaning 16, Borisov 15, White 14), Partizan je svladao Mega Vizuru rezultatom 96:61 (Gordon 29, Bogdanović 12, Gagić 10), a Crvena zvezda je bila bolja od rumunjskog Gaz Metana sa 103:93 (Savović 21, Brown 20, Rakočević 17). Budućnost je na krilnoj poziciji angažirala 27-godišnjeg srpskog igrača Strahinju Miloševića, a crnogorski prvak je poražen od prvaka BiH. Široki je u Podgorici slavio sa 60:59, košem Željka Šakića dvije sekunde prije kraja.
On je bio najefikasniji u redovima pobjednika s 18 poena (Rikić 11, Morović 7), dok je za Budućnost Milan Milošević postigao 15. Alen Omić i službeno je potpisao četverogodišnji ugovor sa ljubljanskom Olimpijom. Košarkaškim vijestima iz regije dodajmo i to da Hemofarm više nije sponzor kluba iz Vršca, koji će se od sada zvati KK Vršac.