Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

FOTOGALERIJA: Župan obišao zadarsku medicinsku školu i PŠ u Tribanj Krušćici

03.09.2018. 20:10


Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je  područnu školu  OŠ Starigrad u Tribnju Krušćici  u kojoj u zadnje tri godine raste broj učenika. Tako je ove godine upisano 3 učenika u 1. razred pa je u školi sada ukupno 9 učenika. Prošle godine bilo ih je 6, pretprošle 3, dok je u školskoj godini 2015/2016 školu pohađalo samo 2 učenika.
Iako je ovdje nekada davno (1966) kada je sagrađena škola bilo više od 90 učenika, 80-ih godina kada se nastava počela odvijati od 1-4 razreda broj učenika je počeo opadati pa je do nedavno u ovoj školi bilo njih samo 2.
"Danas smo zaista sretni što vas je sve više i što će se trend rasta broja učenika nastaviti i u slijedećim godinama. Naš trajni zadatak je voditi računa o vašim uvjetima školovanja, pa tako i o vašoj školi. Ovogodišnja investicija u rekonstrukciju ovog školskog objekta  iznosi 650.000,00 kuna  s kojom je promijenjena unutarnja i vanjska stolarija, krov i pločnik oko škole" – rekao je danas župan Longin učenicima u Tribnju Krušćici, njihovim roditeljima, ravnateljici Jadranki Marasović  i nastavnicima iz matične škole u Starigradu koji su danas došli uveličati prvi dan škole u Tribnju Krušćici.
Župan je ovom prilikom učenicima i školi podijelio prigodne darove, uglavnom sportsku opremu i knjige za školsku knjižnicu. 
Prije ovog posjeta župan je posjetio i Medicinsku školu Ante Kuzmanića u Zadru koja je među 25 izabranih škola za regionalne centre kompetentnosti.