Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Opremljena školska kuhinja, osiguran produženi boravak, darovani paketi školskog pribora…

03.09.2018. 07:24
Opremljena školska kuhinja, osiguran produženi boravak, darovani paketi školskog pribora…


Danas su se oglasila školska zvona i u Osnovnoj školi Sveti Filip i Jakov, matična i područne školske zgrade će opet oživjeti. Završeni su ljetni praznici, počinje školska godina 2018./2019., koja bi trebala trajati do 14. lipnja 2019. godine.
– Sretni smo zbog činjenice da ukupan broj učenika u našoj školi ne opada, kazala je Gordana Kurtov, ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov.
A zahvaljujući Općini Sv. Filip i Jakov i njezinom socijalnom programu o skrbi i brizi za sve općinske žitelje, počevši od rođenja, vrtića, osnovne i srednje škole te visokog obrazovanja do života u trećoj životnoj dobi, učenike će dočekati opremljenija školska kuhinja, blagovaonica i knjižnica te klimatizacija i topli obrok. Učenici prvih i drugih razreda imat će produženi boravak, dok će 46 prvašića na školskim klupama dočekati paketi školskog pribora.
– Ljetni i vrući kolovoz je u matičnoj školskoj zgradi OŠ Sv. Filip i Jakov protekao u znaku radova kako bismo spremno dočekali novu školsku godinu, a našim učenicima osigurali ugodniji i kvalitetniji boravak u školi. Radilo se na dodatnom opremanju školske kuhinje i blagovaonice, preuređenju školske knjižnice kao i pripremi prostorija za provođenje produženog boravka u školi te klimatizaciji, naglasila je Kurtov.
Naime, već tijekom prošle školske godine krenulo se s postepenim uvođenjem kuhanog obroka za učenike.
– Kako bi došlo do realizacije bilo je potrebno kupiti novu opremu za kuhinju i blagovaonicu pri čemu smo dio sredstava dobili od Zadarske županije, dio financirali vlastitim sredstvima, a ovih dana je stigla i obavijest iz MZO o odobrenju dodatnih sredstava za nabavku preostale opreme, istaknula je Kurtov dodajući kako su se pobrinuli i za djelatnice u kuhinji.
– S obzirom da oprema ne vrijedi ništa bez kuharica, a da nam naše resorno ministarstvo nije odobrilo zapošljavanje istih, u pomoć je priskočila naša Općina s načelnikom Zoranom Pelicarićem i njegovim timom koja je donijela odluku o sufinanciranju plaća za dvije kuharice. Velika im hvala u ime svih učenika i djelatnika škole, kazala je Kurtov.
Nakon što su dobili kuharice, stekli su i uvjete za organizaciju rada u produženom boravku za učenike prvih i drugih razreda, a za koji su učestalo dobivali upite od strane roditelja.
– Općina Sv. Filip i Jakov je iskazala spremnost i tu pomoći pa su nam osigurana i novčana sredstva za rad učiteljice u produženom boravku te kupnju namještaja kako bi kvalitetno opremili prostor u kojem će se boravak odvijati, a za prvi dan škole prvašiće će dočekuju poklon paketi likovnog i pisaćeg pribora.
Najuzbudljivije je zasigurno mali prvašićima koji se prvi put susreću sa školskim učionicama i sjedaju u klupe u kojima će provesti osam godina.
– Ove školske godine imamo 46 prvašića, 21 djevojčicu i 25 dječaka. Od toga 23 u matičnoj školi, šest u Područnoj školi Raštane Donje, osam u Područnoj školi Turanj, šest u Područnoj školi Sveti Petar i svega tri prvaša u Područnoj školi Sikovo, nabrojila je Gordana Kurtov.