Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nešto najljepše što sam doživio u karijeri

03.09.2021. 08:26


Momčad Varoši Zara Dental centra već treći put se upisala na Zid pobjednika na ŠC Višnjik na kojem su imena osvajača Memorijalno humanitarnog malonogometnog turnira Antonio Jurjević. Iz pobjedničkog sastava dolaze i najbolji strijelac Mate Bugarija te najbolji igrač Luka Jurlina.
– Puno mi znači ovo priznanje jer biti najbolji igrač na turniru na kojem je bilo skoro stotinu momčadi je velika stvar. Na putu do prvog mjesta trebali smo pobijediti šest momčadi, a to je zahtjevan posao. Nadamo se slaviti i sljedeće sezone kako bismo s tri uzastopne titule osvojili pehar u trajno vlasništvo. Ipak, bit će to jako teško jer svake godine raste kvaliteta turnira – naglašava Jurlina koji je u karijeri nastupao za niz klubova izvan Zadarske županije. Tako je bio član Mirlović Zagore, a igrao je i za Murter, Uspinjaču, Kijevo, Split, Alumnus, potom za belgijski sastav Squadra Mouscron i talijanski Prato. Prije godinu dana četvrti put se vratio u redove drugoligaša Murtera koji je sezonu među 14 drugoligaša u skupini jug završio na osmom mjestu. Po principu »svuda pođi, doma dođi«, uvijek kada je u prilici rado će odjenuti dres Varoši i s dobro poznatim društvom pokazati se u najboljem izdanju. Upravo tako se sastav kojim dirigira Marko Vukić predstavio na turniru koji se igra u spomen na mladog (27) nogometnog vratara koji nas je napustio 2017. godine.
– Bio sam na puno turnira u karijeri, igrao za razne klubove i stekao dosta iskustva, ali ovo je nešto najljepše što sam doživio. Organizirati humanitarni turnir na kojem nema novčanih nagrada i pritom okupiti toliko momčadi kojima je pitanje prestiža nastupiti na Višnjiku nešto je na čemu treba čestitati svima koji su dali doprinos da se okupimo petu godinu zaredom. I zato je pobijediti na ovakvom turniru poseban osjećaj.
Varoš je za ovo ljeto završila s turnirima.
– Odigrali smo ih jako malo, a kiksali smo jedino na Smiljevcu gdje smo brzo ispali. Na svima ostalima na kojima smo igrali osvojili smo prvo mjesto.
Godinama, a polagano već i desetljećima, ponavlja se pitanje kako to da Zadarska županija nama malonogometnu momčad koja bi se uključila u nacionalna natjecanja.
– Pokušavam shvatiti zašto je to tako, gdje zapinje, ali nemam odgovor. Ne idem mi u glavu i ne znam tko je kriv što ne možemo imati klub barem u Drugoj ligi, a toliko je odličnih igrača u županijskim ligama, što se vidjelo i na ovom turniru. Naših igrača ima u Prvoj i Drugoj ligi, samo u Murteru nas je nekoliko, ali nažalost u našoj županiji nema nas tko okupiti u jedan jaki klub – zaključio je Jurlina.


Najbolji igrači
2017. Ivan Ćurjurić (Varoš)
2018. Josip Anić (Kontrol biro)
2019. Toni Katalinić (Tin)
2020. Karlo Klarin (Varoš ZDC)
2021. Luka Jurlina (Varoš ZDC)


Finala
2017. Varoš – KM* i Pojonsko srce 2:1
2018. Kontrol biro – Ploča 6:1
2019. Tin – Pojonsko srce 7:0
2020. Varoš ZDC – Bili brig 3:1
2021. Varoš ZDC – Ploča 4:1
* Kualjska mladost