Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Početi iznova

03.10.2021. 08:30


Biraj: znaš kako će te jedna misao odvesti u zlo, a s time u bolest i žalost, a druga će te misao odvesti u dobro, zdravlje i radost. Razvoj misli prepoznaje se na njenom početku.
Sada: Ti živiš sada. Iz povijesti svojih problema, grijeha i žalosti, umom se sastani sa veličanstvenošću sada. Novim početkom, sada, nadilaziš prošlo. Pusti sutra. Sutra je u rukama Kralja kraljeva.
Kaže mi sestra Irena: »Idem raditi. Nemam ja vremena za filozofirati«. A što je, draga sestro, filozofija, ako ne mukotrpan rad. Rad koji rađa radošću. »Je, imaš pravo«, odgovori mi obradovana sestra.
Bog jest Svemogući osim od gospodarenja nad tobom. Ključ tvoga srca u tebi je. Samo ti otključavaš svoje srce. Kad ga otključaš, Bog će te darivati izdašno i bez ostatka.
Osramoti se: ne kalkuliraj kako će ispasti. Usudi se osramotiti. Ionako je sve novo u uobičajeno istima sramotno. A ti si nova, novi: originalan, originalna i neviđena, neviđen. Kreni s osmijehom duše na licu. Lijepo je to lice.
Kad si sam, nisi sam. Tvoje ja usklađuje tvoju dušu, srce i um.
Ustaj: ne izležavaj se. Izležavat ćeš se cijeli život. Robovat ćeš okolnostima. Kad ustaneš, tik nakon buđenja, ti si i inicijator i kreator.
Kad se sjećamo mrtvih, sjećamo ih se iz dva razloga: zbog tuge gubitka i žalosti propuštenih ljubavi. Okreni se oko sebe: sve vrvi živim osobama.
Da ubijem vrijeme, kažeš. Ubijaš dijelove sebe. Oživljuj vrijeme, kako bi oživljavao cijelog sebe.
Nemam vremena. Ja sam u vremenu.
Tko nije izabrao ljubav, misli kako je sve mržnja, prezir, žalost.
Moje je iskustvo nedostatno za tumačenje tuđih iskustava.
U meni spavaju najbitniji dijelovi mene. Oživljavam ih bez straha, srama. Dišem oduševljen.
A sada: Šetam ulicama grada, Sali i planete Zemlje. Moj osmijeh i ja.