Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Profesori i ove godine bolji

02.11.2011. 23:00
Profesori i ove godine bolji


U lijepoj utakmici na punim tribinama Mornarice po  prekrasnom vremenu učenici III. b razreda, nogometni  prvaci Klasične gimnazije  Ivana Pavla II., nisu uspjeli  poraziti svoje profesore, iako su prije utakmice žestoko prijetili. Profesori su se  i ove godine pokazali za njih  pretvrdim orahom i premda  rezultat nije tako visok kao  prošlogodišnjih 7:1 u susretu sa IV. a, ovogodišnjim  srazom profesori ponovno  mogu biti jako zadovoljni.
Počelo je ispitivanjem  snaga i blagim pritiskom  učenika bez izrazitih prilika  sve do sredine prvoga dijela,  kada je profesor tjelesnoga  odgoja Branko Perinčić izuzetnim udarcem sa sredine  učeničkoga polja načeo  učeničku mrežu. Još se na  tribinama nije slegnuo pljesak, a učenici su u dvije  minute golovima odličnoga  Ante Dujmovića preokrenuli rezultat da bi tri minute  kasnije profesor Perinčić izbio sam pred golmana i lijevom nogom ubacio loptu u  mrežu za 2:2, ponovno pokazujući kako je, iako triput  stariji nego učenici na terenu, još uvijek poletni nogometni virtuoz.
U drugomu dijelu osjetilo  se to što učenici nisu imali  zamjene pa su profesori golovima Damjanovića i Marija Pedića, koji je u ekipi  profesora kao klasični vodonoša iznio najveći dio tereta na svojim leđima, došli  do konačnih ipak visokih 2:4  jer su ove godine učenici bili  izjednačen protivnik. Mada  su nedostajali golovi Damira  Sikirića, koji se u prošlogodišnjem susretu proslavio  hat-trickom, stariji su uspjeli  odoljeti naletima mlađih  vječno željnih njihova skalpa.
 Profesori ove gimnazije,  koja već godinama ima skoro  stopostotnu prolaznost svojih učenika te iznimnu uspješnost na državnoj maturi  i upisima na fakultete, pokazali su kako ih rese vrline  ne samo u podučavanju  učenika, nego i na sportskom polju. Pred kraj utakmice visoki i snažni profesor  engleskoga i talijanskog jezika Neven Nižić, koji nije  bio u nogometnom sastavu,  učinio je silan broj zgibova te  pobrao spontani oduševljeni  pljesak svih gledatelja demonstrirajući na najbolji  mogući način kako profesori  poštuju sve sportove.
 U ozračju bliskosti i radosti svi su mogli biti zadovoljni, a učenici Trećeg a  na kraju su ipak izrazili žal  zbog spoznaje da su barem  na sportskom terenu mogli  biti gazde.


PROFESORI – TREĆI B 4(2):2(2)


ZADAR – Igralište Mornarica. Gledatelja 150. Sudac:  Ivan Anić. Strijelci: 1:0 Perinčić (10′), 1:1 Dujmović  (12′), 1:2 Dujmović (13′), 2:2 Perinčić (16′), 3:2 Damjanović (24′), 2:4 Pedić (29′)
PROFESORI: Anđelko Meštrović, Branko Perinčić, Marijo Pedić, Hrvoje Madžar, Damir Sikirić, Marijan Pranjić, Ratko Rušev, Mario Damjanović.
TREĆI B: Ivan Meštrović, Luka Tomčić, Gabrijel Vidović, Ante Dujmović, Bruno Uskok, Bruno Vulin.




Najvažnije je bilo druženje


– Dečki su se trudili koliko su mogli, ali smo ih u taktičkom pogledu nadigrali, a onda je lagano krenula parada golova i potom smo se lagano spustili i čekali ih. Trebaju još učiti, dobri su, ali još malo moraju popraviti tehničke elemente. Ipak najvažnije je bilo druženje – kazao je Branko Perinčić, kapetan profesora i najbolji igrač susreta.
– Iskustvo ispred mladosti – istaknuo je Marijo Pedić, najborbeniji u momčadi profesora.
– Trudili smo se, ali smo se previše umislili i podcijenili ih. Oni su bili čvršći i sve u svemu nisam zadovoljan, ali sljedeći put ćemo ih pobijediti. Jamčim to – rekao je Gabrijel Vidović, kapetan poraženih.