Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vikend bez većih iznenađenja

02.11.2011. 23:00
Vikend bez većih iznenađenja


Analizirajući prošlotjedne nastupe rukometnih klubova Zadarske županije mogli bismo reći kako je iza nas vikend bez većih iznenađenja. Naime, Zadar i Arbanasi su u Mocirama potvrdili prednost domaćeg terena, Biograd je upisao očekivani gostujući poraz od prvoplasiranog Vidovec Biosa, dok u lako predvidive ishode utakmica ne bismo mogli svrstati jedino posrtaj rukometašica Zadra u srazu s Kninom.
Ipak, uzmemo li u obzir Zadrankama karakteristične oscilacije, niti u ovom slučaju nije riječ o iznenađenju, posebno ne senzaciji.
Biograd posljednji
Put Vidovca Biograđani su se zaputili svjesni da će u osmom kolu teško do bodova koji ostanak u prvoligaškom društvu znače, no u prvom poluvremenu uspjeli su pružiti kakav-takav otpor lideru prvenstva. Rezultat 20:14 uoči nastavka davao im je nadu da bi samopouzdanje mogla biti poputnina s vjerojatno najtežeg ovosezonskog gostovanja, međutim, domaći su ubrzo otišli na plus 10, da bi ostatak utakmice obilježili atraktivnim potezima kojima su animirali svoje navijače. Na kraju je završilo 40:26, rezultatom koji ocrtava razliku u pojedinačnoj kvaliteti, a još je objektivniji pokazatelj trenutačne forme i mogućnosti jednog i drugog sastava. Momčad iz kraljevskog grada tako će u posljednjih pet utakmica jesenskog dijela ući s posljednje, 14. pozicije na ljestvici i sa golemim imperativom, ali, dok prvenstvo traje, trajat će i nada.
Zadar i Arbanasi na dobrom putu
U potpuno suprotnoj ulozi našli su se rukometaši Zadra u šestom kolu Druge HRL – jug. Apsolutni favoriti u srazu s fenjerašem Kninom svoju su dominaciju potkraj prvog poluvremena iskazali prednošću od 17 golova (24:7), a podjednako raspoloženi bili su i na kraju utakmice, kada je semafor pokazao 39:22. Iako se radilo o dvoboju sa suparnikom koji ove sezone poznaje jedino neuspjehe, trenera Franu Karduma i domaću publiku zasigurno veseli činjenica da su “plavi” do uvjerljivog slavlja stigli isključivo na kadetski i mlađe kadetski pogon. Uz nemalu podršku Čirjaka na desnom vanjskom ove su dvije generacije pokazale da se u Mocirama konačno stvara momčad sastavljena od perspektivnih domaćih igrača. Nju u nastavku prvenstva tek očekuju pravi ispiti (Metković, Kamičak), no potencijal joj nitko ne može osporiti.
Zadranke, međutim, nisu bile niti na tragu uvjerljivog. Knin je u Mocirama slavio 35:27, tako pokazavši da će domaće rukometašice i ove sezone bodove sakupljati poglavito u dvobojima s ekipama iz donjeg doma. Njihove mogućnosti, po svemu sudeći, ostale su u istim okvirima kao i prijašnjih nekoliko godina.
Korak više u 2011./12. sezoni zato su se odlučili napraviti Arbanasi, u trećem kolu bolji od Olimpije. Trećom uzastopnom pobjedom momčad Žarka Jakšića zadržala se na kolosijeku prema višem rangu, a koliko će daleko njime dogurati pokazat će nadolazeće utakmice, u kojima će se Zadrani ogledati s Korčulom, Marinom Kaštela II i Opuzenom – također pretendentima na Drugu ligu. Konkurencija na trećeligaškom jugu ove je sezone još respektabilnija, no isto vrijedi i za sastav Arbanasa.


DRUGA HRL – JUG (žene)


Rezultati 6. kola: Zadar – Knin 27:35, Split – Vranjic 20:13, Split 2010 – Metković 35:14, H. Makarska – Orkan (neodigrano).
Split 2010, Vranjic 8, Kaštela 7, Split 6, Knin, Orkan, Zadar 4, Hoteli Makarska, Metković 2, Trogir 1
U 7. kolu (5. studenog) igraju: Trogir – Zadar, Kaštela – Hoteli Makarska, Orkan – Split, Vranjic – Split 2010.




DRUGA HRL – JUG (muški)


Rezultati 6. kola: Zadar – Knin 95 39:22, Metković 1963 – Hrvatski dragovoljac 34:30, Jelsa – Krilnik 25:24, Split 2 – Trilj PV 29:31, Solin – Dubrovnik 36:32, Trogir – Kamičak 16:29.
Metković 1963 12, Kamičak 10, H. dragovoljac 9, Zadar 8, Solin 7, Trilj PV, Jelsa, Trogir 6, Split II 4, Dubrovnik, Krilnik 2, Knin 95 0
U 7. kolu (5. studenog) igraju: Dubrovnik – Zadar, Kamičak – Solin, Knin 95 – Metković 1963, Hrvatski dragovoljac – Split 2, Trilj PV – Jelsa, Krilnik – Trogir.