Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biograd u Senju, Zadru prijeti Krilnik

Autor: Šime Ćurko

02.11.2012. 23:00
Biograd u Senju, Zadru prijeti Krilnik

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U derbiju Treće lige Arbanasi su domaćini drugoj momčadi Marine Kaštela


Prošli vikend pet rukometnih momčadi iz Zadarske županije ostvarilo je četiri pobjede. Bez bodova ostala je samo druga momčad Biograda u 2. kolu Treće lige. Zato je Biograd bio uspješan u Prvoj ligi i u domaćem dvoboju protiv Hrvatskog dragovoljca došao do treće pobjede. Dva nova boda pogurala su Biograd do devetog mjesta, no s obzirom na to da je razlika između klubova u donjem dijelu ljestvice vrlo mala sve se može promijeniti u samo jednom kolu. A da se situacija za njih ne bi pogoršala igrači Tomislava Šarića trebali bi izbjeći poraz na gostovanju u Senju u 9. kolu. Domaćini su do sada osvojili tri boda i na posljednjem su mjestu. Ipak, u Senju se sigurno nisu predali, nemaju ni razloga za to jer ih samo dva boda mogu pomaknuti do pozicija s kojih se ne ispada u Drugu ligu. O biogradskim izvedbama na gostovanjima ove sezone već je mnogo toga napisao i samo je nastup u Čakovcu protiv Međimurja zaslužio prolaznu ocjenu. U Senju će Biograd biti bez Šime Markića, ali zato postoji mogućnost povratka u sastav Ante Sakića, kružnog napadača, te Ivana Abramovića, igrača vanjske linije kojem je obrana uža specijalnost. Trener Šarić kaže da će se o tome hoće li ova dva igrača putovati u Senj ili ne odlučivati na posljednjem treningu, a to znači sinoć. Oba igrača lani su bili dio najjače postave i s njima u momčadi rastu biogradske akcije u Senju.
Dobre su i akcije Zadra koji u 6. kolu Prve lige gostuje u Splitu kod Krilnika. Domaća momčad ima samo dva boda, ali daleko od toga da je bezazlen protivnik, posebno na svom terenu. U redove Krilnika vratili su se Kamber i Pavlović koji su već na gostovanju kod Trilja u prošlom kolu pokazali da će s njima Krilnik biti znatno opasniji protivnik. S druge strane, Zadar je u sva četiri nastupa ove sezone pobijedio.
– Trebali bismo pobijediti, ali to sigurno neće biti lako. Krilnik je sada jači nego na početku sezone – procjenjuje Frane Kardum, trener Zadra.
U 4. kolu Druge lige rukometašice Zadra igraju u Mocirama protiv Metkovića. Ohrabrene dvjema uzastopnim pobjedama (Orkan, Trogir) Zadranke dočekuju gošće koje imaju jednu pobjedu u tri nastupa, no i samo jedan bod jer im je jedan oduzet zbog toga što nisu odigrale utakmicu 1. kola (Hoteli Makarska). Povratak Josipe Smoljo na gol Zadra donio je igračicama iz Mocire sigurnost u obrani.
– Očekujemo našu treću pobjedu u sezoni, iako se s nama nikad ne zna – izjavila je Maja Dundović, trenerica Zadra i najavila odlazak s klupe na polusezoni. Razlog? Maja čeka treće dijete.
Nakon Zadranki na parket će Arbanasi i druga momčad Marine Kaštela u 3. kolu Treće lige. Derbi je to ne samo kola nego i cijele polusezone. Riječ je o sastavima koji nakon dva kola imaju četiri boda i koji ciljaju titulu prvaka i ulazak u Drugu ligu. Lani su Kaštelani nadigrali Zadrane te se u Arbanasima nadaju da je stiglo vrijeme za uzvrat. To baš i neće biti laka misija jer Kaštela su prava rukometna sredina, odlično pokrivena u svim selekcijama.


Raspored




Prva HRL: Senj – Wallenborn (subota, 19 sati), Dugo Selo – Kozala, Međimurje – Đakovo, Umag – KTC, Osijek – Matulji, H. dragovoljac – Moslavina, Crikvenica – Županja.
Druga HRL, m: Krilnik – Zadar (nedjelja, 13), Metković 1963 – Trogir, Jelsa – Trilj PV, Dubrovnik – Kamičak, Solin – Split II, Korčula slobodna; ž: Zadar – Metković (subota, 16), Kaštela – Orkan, Sinj – Trogir, Knin – Hoteli Makarska, Vranjic – Split.