DIGITALNA KOMORA Nova usluga Hrvatske gospodarske komore

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Već 140 zadarskih poslovnih subjekta na Gospodarskoj mreži
Za sada od svih županija tvrtke iz Zadarske županije najviše prepoznaju važnost i kvalitetu ove nove besplatne usluge HGK. Čak 140 poslovnih subjekata već se služi podacima u svrhu poboljšanja kvalitete poslovanja. Vrlo dobro ćete znati s kime želite poslovati i imati uvid u novonastale promjene, rekao je direktor HGK Županijske komore Zadar Denis Ikić
Marin GOSPIĆ
Denis Ikić, direktor HGK Županijske komore Zadar

Gospodarska mreža, naziv je nove usluge koju je odnedavno pokrenula Hrvatska gospodarska komora. Riječ je o informacijsko-komunikacijskoj platformi za e-usluge namijenjenoj članicama HGK – kojom HGK želi doprinijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluge na razini Republike Hrvatske. Gospodarska mreža je portal Digitalne komore, nove besplate informacijsko-komunikacijske platforme za članice HGK.

Ubrzavanje poslovne komunikacije

- Za sada od svih županija tvrtke iz Zadarske županije najviše prepoznaju važnost i kvalitetu ove nove besplatne usluge HGK. Čak 140 poslovnih subjekata već se služi podacima u svrhu poboljšanja kvalitete poslovanja. Vrlo dobro ćete znati s kime želite poslovati i imati uvid u novonastale promjene, rekao je direktor HGK Županijske komore Zadar Denis Ikić.

Kroz projekt će tako biti implementirano sedam e-usluga. E-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija su usluge kojima će se ubrzati međusobna poslovna komunikacija.

Digitalizirat će se i izdavanje dokumenta za javne ovlasti čime će se, kaže Ikić, omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

- Kroz projekt Digitalna komora HGK će potencijalne izvore financiranja učiniti dostupnijima te će gospodarstvenicima omogućiti kvalitetniju promociju proizvoda i usluga. Web portal Gospodarska mreža na jednom mjestu objedinjuje poduzetnicima sve bitne informacije kao što su npr. makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija – BDP, prosječna mjesečna neto plaća, stopa registrirane nezaposlenosti, robni izvoz i izravna strana ulaganja. Tu su i zasebni pokazatelji za RH realne stope rasta, inflacija, prosječni srednji tečajevi za EUR i USD, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih i bruto inozemni dug, naglasio je Ikić.

Tražilica poslovnih subjekata

Digitalna komora pružit će korisnicima opće informacije o Hrvatskoj i hrvatskom gospodarstvu te tražilicu poslovnih subjekata za koje su dostupni osnovni podaci. Tu su i aktualni financijski pokazatelji i analiza poslovanja.

- Poslovni subjekti mogu se pretraživati po nazivu, odgovornim osobama ili statistici djelatnosti te se mogu uspoređivati s ostalim subjektima s istim NKD-om. Za sve članice HGK korištenje portala je besplatno. Posjetom posjetite web stranice digitalna komora.hr i započinje se postupak registracije. Registrirate se unošenjem vaših osobnih podataka kao ovlaštena osoba tvrtke. Na e-mail adresu ovlaštene osobe stići će verifikacijski link. Nakon verifikacije linka, na ekranu u lijevom stupcu odabire se Prijava putem e-građani/NIAS, nakon čega slijedi autentificiranje u sustav NIAS osobnim certifikatom vjerodajnicom ovlaštene osobe. Za to vam je potrebna e-osobna iskaznica, token privatnog bankovnog računa, osobni certifikat ovlaštene osobe i sl, pojašnjava Ikić.

Digitalnu komoru moći će pretraživati i obični građani, ali dobar dio informacija im neće biti dostupan. Ovlaštene osobe u tvrtkama mogu osigurati kompletan pristup ovom portalu do 14 svojih zaposlenika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno