Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dinamo prošao preko Jazina

03.11.2020. 10:18


Košarkaši Jazine-Arbanasa u Jazinama su dočekali momčad Dinamo Zagreb i doživjeli relativno lagan poraz. Zadarska momčad, koju čine većinom mladi igrači iz Košarkaškog kluba Zadar, izgubili su prve tri četvrtine, a pred ulazak u posljednjih deset minuta imali zaostatak od 14 koševa, koji nisu u posljednjoj dionici više mogli stići, iako su se u nekoliko navrata približili.
Dinamo je nakon pet minuta utakmice već imao sedam koševa razlike, no Marko Šarac, Dino Butorac i Mihael Buljan su svojim koševima držali zadarski sastav u igri, tako da razlika ipak nije narasla u uvodnih deset minuta. Odmah na početku druge četvrtine Buljan povezuje pet koševa za redom i Jazine stižu na pola koša zaostatka, no Majić za goste povezuje četiri koš i vraća Dinamu kontrolu. Dvije minute niti jedna momčad ne uspijeva postići koš, a na žalost negativnu seriju prekidaju gosti i to s četiri uzastopna koša što ih odvodi na sedam koševa viška. Butorac i Buljan su jedini raspoloženi kod domaćeg sastava, a to nije dovoljno da se spriječi zagrebački sastav, koji do poluvremena odlazi na 23:32. Pokušali su Zadrani se vratiti u trećoj dionici, ali momčad Dinama to nije dopustila. Kroz cijelu četvrtinu gosti imaju od 10 do 14 koševa razlike, a baš s 14 koševa zaostatka Jazine su ušle u posljednjih deset minuta. A kada je Kruno Macner za Dinamo pogodio za +18, osam minuta prije kraja, činilo se da nikakve šanse Jazine nemaju u ovoj utakmici. No, krenuli su Zadrani igrati dobro i iz minute u minutu smanjivati prednost. Ty’rell Jalone Fridao odigrao je odličnu dionicu, povezavši osam koševa, a važne koševe zabio je i Krševan Klarica. Butorac i Buljan su nastavili i tri i pol minute prije kraja na semaforu je stajalo podnošljivih 54:60. Krenulo se igrati koš na koš, a kada su gosti dvije minute prije kraja povećali na +8 (57:65), još jednom se utakmica činila izgubljenom. I imali su snage zadarski košarkaši za još jedan pokušaj. Buljan pogađa dva bacanja, Zadrani se brane, a Butorac zabija tricu za samo -3 (62:65) 45 sekundi do kraja. Kradu loptu tada igrači Jazina, ali Filip Paponja promašuje tricu za izjednačenje, a Nakić-Vojinović stavlja dva bacanja za zagrebački sastav i ovaj puta Dinamo ipak osigurava pobjedu. Butorac je dvoboj završio s 15 koševa, a Buljan sa 17. Deset koševa i sedam skokova imao je Friday. Kod Dinama Maljić je postigao 13 koševa.
Jazine-Arbanasi nakon četiri kola u Prvoj ligi imaju dvije pobjede i dva poraza i nalaze se na petom mjestu prvenstvene ljestvice.
 


JAZINE 62
DINAMO 67


(12:18, 11:14, 14:19, 25:16)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Leo Roglić, Roko Hordov i Josip Modrić.
JAZINE-ARBANASI: Paponja 2, Klarica 9, Butorac 15, Beljan, Korman, Stanović, Matulina, Vujičić 1, Buljan 17, Šarac 8, Friday 10. Trener: Marko Selin.
DINAMO ZAGREB: Radman 10, Grafolić 10, Šušak 3, Nakić-Vojnović 4, Jablan, Maljić 13, Rezo 7, Mislav Majić 8, Matić. Trener: Milan Ličina.